Билките за добра памет

Билки

Билките, прилагани от народната медицина, са най-старото и може би най-доброто средства за борба с редица заболявания и проблеми. Ето кои са билките, оказващи доказано благотворно влияние при проблеми с паметта. Те са изследвани и върху хора в различен стадий на деменция и Алцхаймер.

Зелен чай

Изключително богат на антиоксиданти, зеленият чай съдържа и флавоноиди, и терпеноиди. Тези химични вещества имат благотворно въздействие върху хора със сърдечни заболявания и инсулти. Освен това консумацията на зелен чай значително забавя стареенето на мозъка и стимулира имунната система.

Зелен чай

Гинко билоба

Имаща също високи нива на антиоксиданти в съдържанието си, гинко билобата е едно от най-често употребяваните средства за борба със загубата на памет. Тя стимулира кръвообращението и повишава притока на кръв в мозъка, като неутрализират опасните свободни радикали и предотвратява натрупването на холестерол и превръщането му в плаки.

Гинко Билоба

Женшен

Подобно на гинко билобата, и женшенът подобрява паметта, като увеличава притока на кръв към мозъка. Паралелно с това женшенът намалява нивото на депресия и стрес - основни фактори при загубата на памет.

Когато са в комбинация, женшенът има свойството да засилва действието на гинко билобата.

Зеленика

От зелениката се извлича вещество, спомагащо оросяването на мозъка.

Розмарин

Смята се, че розмаринът помага при развитието на болести, свързани със загубата на памет, като Алцхаймер например. Мощен антиоксидант, листата на розмарина са с високо съдържание на желязо, които съответно действат чудесно срещу умора и анемия.

Розмарин

Брахми

Брахми е индийска билка, която е много популярна в аюрведа. Тя подпомага ума, духа и интелекта. Брахми е класически тоник за мозъка и нервите. Съдържа биологично активни вещества - бакозиди А и В, за които се смята, че подпомагат регенерацията на мозъчните клетки, като увеличават в тях белтъчната активност и синтез. Приема се като хранителна добавка, имаща успокояващ ефект. Увеличава концентрацията, подпомага паметта и умствените способности.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати