Кивито бори хипертонията

Киви

Консумирането на най-различни плодове, и то в големи количества, може да ни донесе само плюсове в здравословно отношение. В тях се съдържат толкова много витамини и други полезни съставки, които са съществени за нашия организъм.

Освен това плодовете са част от всеки хранителен режим – с други думи, те ни помагат да поддържаме и перфектна форма. Поредното потвърждение за полезността на плодовете направиха норвежки учени, като изследваха полезните свойства на кивито.

Според тяхното проучване става ясно, че освен с високото си съдържание на витамини, калий, магнезий, кивито ще стане известно и като плода, който успешно може да се бори с хипертонията.

Плод Киви

Освен всички полезни съставки, които съдържа този плод, кивито има много голямо количество фибри, а те спомагат за доброто храносмилане. Не бива да пропускаме и факта, че благодарение на високите нива на витамин А, С и Е, които съдържа, то е изключително полезно за очите.

Сладко-киселият вкус на кивито го прави подходящ плод за закуска, за плодови салати. В кивито има полезни влакна, които поддържат нормални нивата на холестерола.

Проблемът с високото кръвно налягане не е за пренебрегване и най-добре запознати с това са хората, които страдат от него. Оказва се, че консумацията на три кивита дневно може да понижи кръвното ни.

Ползи от киви

Или поне това са резултатите от изследването, което са провели норвежките учени. Проучването е направено с помощта на 118 доброволци. Всички те са били на средна възраст около 55 години и са имали проблеми с кръвното налягане.

След като се събрали достатъчно желаещи да участват в изследването, доброволците били разделени на две отделни групи. На първата група била възложена задачата да ядат ябълки, а на втората група – да похапват кивита.

Изследването, продължило два месеца и след направените изследвания в края му било установено, че онези участници в изследването, които са попаднали в групата на ядящите киви, имат нормализирани [стойности на кръвното налягане].

Норвежките учени и тяхното изследване ни дава още една причина да похапваме от вкусния и интересен на вид плод.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати