gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за сладки шотове

Идеи за сладки шотове

Шотове

Шотовете са едни от най-популярните напитки, тъй като са ефектни на външен вид и са доста вкусни. Сами можете да приготвите шотове за събиране с приятели. Те се правят в специални малки чаши за шотове и се пият на една глътка.

Можете да приготвите сами вкусни и ефектни сладки шотове. Шотовете са много малки по обем – те могат да бъдат 40 или 60 милилитра, но не повече.

На основата на известния като Черен руски шот можете да направите своя вариация. Черният руски шот се прави от 25 милилитра ликьор с кафе и 35 милилитра водка.

Сладки Шотове

Можете да замените ликьора с кафе с любим ваш сладък ликьор по избор. За да е по-оригинален шотът, заменете обикновената водка с водка с аромат на ванилия или боровинки.

Шоколадов шот можете да приготвите, като смесите в чаша за шот само две съставки – шоколадов ликьор и тъмен ром. Напълнете чашата на две трети с шоколадов ликьор и добавете ром. Сервирайте няколко шота върху табла на приятелите си.

С портокалов или мандаринов ликьор можете да приготвите ефектен и сладък шот. Необходими са няколко капки портокалов сок, 20 милилитра портокалов или мандиринов ликьор, 40 милилитра водка. Всичко се смесва и се сервира веднага.

Приготвяне на шотове

Ликьорите от типа на Бейлис или Амарето се използват често за приготвянето на шотове. Смесете по 20 милилитра от двата типа ликьора, или използвайте 40 милилитра друг ликьор, който е с нежна кремова консистенция. Добавете 20 милилитра шоколадов ликьор и получавате един от най-сладките шотове, които някога са били приготвяни.

Ако обичате сладките шотове, пригответе истинска фантазия от вкусове и аромати, като използвате 10 милилитра ликьор с кафе, 30 милилитра шоколадов ликьор и 20 милилитра крем-ликьор от типа на Бейлис.

За тези, които обичат текила, е подходящ шотът, който се приготвя от 15 милилитра текила и 25 милилитра шоколадов ликьор. Можете по желание да добавите 10 или 20 милилитра ликьор с кафе.

За сладък шот е подходящ миксът от 20 милилитра водка с аромат на ванилия и 40 милилитра шоколадов ликьор.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати