Петте най-добри рецепти за брауни

Брауни

Един от най-популярните десерти в света – вкусният брауни, известен с влажната си сърцевина и шоколадов аромат, е измислен през 1893 година в кухнята на легендарния хотел Палмър в Чикаго.

Тук ще ви представим 5 от най-популярните рецепти за брауни, но запомнете, че всяка една добавка или подправка, която ви допада, може да бъде добавена в любимия ви сладкиш. Не се притеснявайте и смело сложете шепа сушени плодове, микс ядки, а защо не и щипка черен пипер или свежи листа мента? Смело напред - да се изцапаме с шоколад.

Брауни с плодове

За класическата версия на брауни са необходими: 100 грама натурален шоколад, 180 грама масло, 200 грама кафява захар, 4 яйца, 100 грама брашно, 100 грама орехи.

Начин на приготвяне: Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с маслото. Разбиват се яйцата и постепенно се добавя захарта. Добавя се сместа от шоколада с маслото и се разбърква.

Добавят се счуканите на едро орехи и брашното. Излива се в плоска тавичка и се пече на загрята на 200 градуса фурна 40 минути. Реже се, когато изстине.`

Брауни с банани се приготвя лесно.

Брауни с банани

Необходими продукти: 150 грама тъмен шоколад, 3 яйца, 80 грама масло, 1 супена лъжица какао, 3 супени лъжици захар, 100 грама извара, 1 банан, 3 супени лъжици брашно.

Начин на приготвяне: Шоколадът с маслото се топи на водна баня. Смесват се брашното и какаото. Две от яйцата се разбиват с 2 лъжици захар. Към яйцата се добавят шоколадът и брашното и се разбъркват.

Отделно се смесват нарязания и намачкан банан, 1 яйце и 1 лъжица захар. В плоска тава се излива шоколадовото тесто, отгоре се залива с банановата смес и с вилица се правят зигзаги. Пече се 30 минути на 180 градуса.

Рецепти за брауни

Свеж десерт е ментовото брауни.

Необходими продукти: 180 грама тъмен шоколад, 7 супени лъжици масло, 2 яйца, 200 грама захар, 70 грама брашно, 1 чаена лъжичка ментова есенция, 1 ванилия, щипка сол, 50 грама орехи, 120 грама пудра захар, 1 супена лъжица прясно мляко.

Начин на приготвяне: Половината от маслото се топи с половината шоколад на водна баня. Оставя се да изстине. С миксер се бият яйцата и захарта до пяна. Добавя се шоколадовата смес, брашното, ментовата есенция, ванилията и солта. Добавят се нарязаните на едро орехи.

Браунис с бисквити

Тестото се излива в тавичка и се пече 25 минути на 180 градуса. Пудрата захар се разбива с половината от останалото масло и млякото до крем и с нея се намазват нарязаните парчета. Оставя се в хладилник за час. Останалият шоколад с останалата част от маслото се топи на водна баня и с тази смес се глазират браунитата.

Експресно брауни се прави много бързо.

Необходими продукти: 5 супени лъжици брашно, 120 грама течен шоколад, 1 яйце, 100 грама едро нарязани орехи.

Начин на приготвяне: Течният шоколад се смесва с яйцето, добавя се брашното, а след това и орехите. Тестото се излива във форми за мъфини и се пече 20 минути на 175 градуса.

Бързо се правят и брауни без печене.

Необходими продукти: 450 милилитра кондензирано подсладено мляко, 60 грама натурален шоколад, 2 чаши и половина натрошени бисквити от пълнозърнесто брашно, 1 чаша едро счукани орехи.

Начин на приготвяне: На водна баня се топи шоколадът с кондензираното мляко. Вари се 10 минути до сгъстяване. Сваля се от котлона, добавят се бисквитите и половината орехи. Излива се в тавичка и се поръсва с останалите орехи. Оставя се в хладилник 4 часа да изстине и се реже на квадрати.

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати