Билки за укрепване на кръвоносните съдове
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Билки за укрепване на кръвоносните съдове

Билки за укрепване на кръвоносните съдове

Билки

Честото пречистване и укрепване на кръвоносните съдове действа благоприятно за поддържане на нормалните им и безпроблемни функции.

Сок от магданоз – Магданозът, освен подправка, е и мощна билка. Сокът от него е изключително силен и не трябва да се пие повече от 30 до 60 мл в чист вид. Най-добре е да се консумира смесен със сок от моркови, от салата, от спанак или от целина.

Стевия

Съдържащите се елементи в сока от магданоз спомагат за укрепване на кръвоносните съдове, особено артериите и капилярите. Той подпомага кислородната обмяна и нормалното функциониране на надбъбречната и на щитовидната жлеза, и действа много добре и при заболявания на пикочно-половите органи, много помага при камъни в бъбреците и в пикочния мехур, при нефрит, албумин в урината и други бъбречни болести.

Алое

Сокът от магданоз е препоръчван и при менструален цикъл, придружен със силни спазми, в комбинация със сок от моркови, цвекло или краставица. По време на лечението не трябва да се ядат храни, богати на концентрирани захари и на скорбяла, както и месни продукти.

Зелен чай

Сок от киви – Той е най-добър за пречистване на кръвоносните съдове. За целта е нужно да ядете по 3-4 от вкусните плодове на месец. Освен него в групата на укрепващите кръвоносните съдове влиза и грейпфрут. Неговата основната лечебна сила се намира в бяла месеста ципа, която обикновено отстраняваме. Поради съдържанието на пектин, тя значително понижава съдържанието на холестерол в кръвта и предпазва от атеросклероза на кръвоносните съдове на главния мозък. Добре е на седмица да се ядат по един-два грейпфрута.

Горски плодове

Стевия – Билката стевия представлява многогодишно храстовидно растение, срещащо се в естествен вид в Парагвай и Бразилия. Изключително полезна билка е, поради съдържащите се в нея сладки вещества наричани общо стевиозиди - в чист вид те са около 200 пъти по-сладки от захарта.

Те обаче не са вредни, като захарта, а напротив – стевия е незаменимо средство за болните от сърдечно-съдови заболявания и захарен диабет, тъй като съдържащите се билки и минерали стимулират секрецията на инсулина.

Освен всичко това, при редовно използване на стевия се намалява съдържанието на захар, радионуклеиди и холестерол в организма, подобрява се регенерацията на клетките и коагулацията на кръвта, прекъсва се нарастването на новообразуванията, укрепват се кръвоносните съдове и се нормализира кръвното налягане.

Алое вера – Лечебните и терапевтични качества на алоето са известни от години. Алоето е натурална субстанция. То съдържа в себе си около двеста биоактивни молекули. Сгъстеният сок от пресните листа се използва за стимулиране на заздравяването на раните при изгаряне, след рентгеново облъчване и др. От всички витамини и минерали в съдържанието на алоето най-благоприятно върху кръвоносните съдове действа Витамин C – необходим за образуване на колаген, важен за здравината на костите и еластичността на кръвоносните съдове.

Зелен чай – При производството на зелен чай промяната и разрушаването на редица съставки чрез ферментация и окисляване са избегнати. Поради това, той съдържа всички активни съставки, имащи благоприятно въздействие върху човешкия организъм. Съвременните научни изследвания показват, че наред с другите лечебни свойства, зеленият чай притежава и свойството да укрепва кръвоносните съдове.

Горски плодове – Тези вкусни витаминозни бомби съдържат флавоноиди (включително антоциани), мощни антиоксиданти, полезни за правилното функциониране на мозъка, имат способността да укрепват кръвоносните съдове и подобряват тяхната еластичност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати