Как да пазаруваме икономично?

Промоции
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.67 лв.
Виж ››

Всеки иска да пазарува така, че разходките до магазина да не се отразяват драстично върху семейния бюджет. Но това рядко се удава на някого и често се случва така, че няма нищо в хладилника, а парите са на привършване.

С няколко трика лесно можете да се научите да пазарувате икономично. най-важното правило, което трябва да спазвате, когато отивате на пазар, е да сте се нахранили добре.

Хранителни продукти

В противен случай всичко по рафтовете на магазина ви се струва примамливо и пазарувате какво ли не, само и само за да се почувствате спокойни, че ще хапнете добре, като се приберете.

В такива случаи човек купува и доста сладки изделия, от които иначе би се въздържал, затова пък зеленчуците и плодовете изобщо не го привличат в този момент.

Преди да отидете до магазина, задължително е да си направите списък на нещата, които трябва да купите. Придържайте се към списъка и ако си позволите нещо извън него, то трябва да е съвсем дребно, колкото да се поглезите, но да не нарушите бюджета си.

За да сте сигурни, че няма да купите неща, които после ще се чудите за какво са ви, вземете горе-долу толкова пари, колкото ще ви трябват, за да купите нещата от предварително направения списък. Така, дори да се изкушите, няма как да можете да осъществите покупката на нещо излишно за момента.

Пазаруване

Когато влезете в магазина, не грабвайте първото от списъка, което ви се изпречи пред погледа. Разгледайте добре рафтовете, защото често магазините правят промоции на определени марки продукти, докато други остават със същата цена, която понякога е в пъти по-голяма от промоционалната.

Разгледайте и продуктите, които са с рязко намалена цена - обикновено това са продукти, които след няколко дни ще бъдат извън срок на годност. Но те обикновено се продават на много ниски цени, а в същото време остава още време, докато изтече срокът им на годност.

Ако в момента бюджетът ви е свит, не се притеснявайте, че ще си купите продукти от марки, които не са от най-престижните. Много търговски вериги имат собствени марки продукти, които са на доста приемливи цени, затова в момент на бюджетна криза можете да се ориентирате към тях.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати