Отглеждане на тиквички

Отглеждане на тиквички

Отглеждане на тиквички

Сами може да отгледате вкусни тиквички, за чийто екологичен произход ще сте абсолютно сигурни. За да дадат тиквичките ви богата реколта, трябва да обработите земята още през есента.

Тогава почвата се прекопава на дълбочина 25 сантиметра, като на един квадратен метър се слагат 3 килограма естествена оборска тор и 20 грама суперфосфат.

През ранните пролетни дни почвата се прекопава отново, за да може да запазва влагата и да се предотврати поникването на плевели на мястото, предназначено за отглеждане на тиквичките.

Градински тиквички

Преди самото садене на тиквичките почвата се разкопава много добре на дълбочина 10 сантиметра. Веднага след като разсадът се засади, тиквичките трябва да се полеят.

Тиквичките имат нужда от много вода по време на цъфтежа, както и при образуването на самите зеленчуци върху растението.

Тиквичките са с мощна коренова система, която изисква изобилно поливане – около 25 литра вода на един квадратен метър от зеленчуковата леха.

Тиквички

Не трябва да се прекалява с поливането на тиквичките, защото те ще започнат да гният. Ако се забележи изгнила част по самия оформен зеленчук, тя се отрязва. Тиквичката продължава да расте, като отрязаната част се покрива с твърда кора.

На един квадратен метър се препоръчва засаждането на не повече от 3 тиквички. Не се препоръчва в близост до тиквичките да се засаждат краставици, както и други разновидности тиквички. Това може да предизвика прекомерно опрашване с непредсказуеми резултати за семената на растенията.

Тиквичките трябва редовно да се плевят и да се поливат. След като започне да дава реколта, тиквичката се обира един-два пъти седмично, за да не стават тиквичките прекалено големи. Едрите тиквички са с по-лош вкус от крехките, освен това пречат на израстването на нови тиквички.

За да увеличите опрашването, можете да увеличите количеството на насекомите, като по време на цъфтежа на тиквичките ги напръскайте с разтвор от 100 грама захар в 1 литър вода. За да не се натровят насекомите, растенията не се пръскат с химични препарати.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Aneliq
Aneliq
13.07.2016 13:29
Благодаря Ви,за изчерпателната информация
1
0