Как да готвим с темпе?

Зеленчуци с темпе

С темпе могат да се приготвят вкусни и здравословния ястия, особено ако сте любители на веганската кухня.

Дори любителите на месото ще оценят вкуса на ястията с темпе. Темпе трябва да се свари, преди да се включи в различните видове ястия, за да стане по-вкусно и нежно.

Темпе терияки е ароматно и вкусно ястие.

Темпе

Необходими продукти: 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици сусамово олио, 2 супени лъжици соев сос, 3 супени лъжици оризов оцет, щипка розмарин, 400 грама темпе.

Начин на приготвяне: Смесват се медът, олиото, соевият сос, оцетът и розмаринът. Темпето, нарязано на кубчета, се вари шест минути. Водата се отцежда и темпе се смесва с маринатата, като се оставя да престои в нея един час.

В тиган, който е загрят празен 1 минута на котлона, се добавя темпе заедно с маринатата. Готви се 12 минути, като през цялото време се разбърква. Сервира се горещо с ориз. Може да се добави и в зелена салата.

Темпе с кленов сироп е вкусно и ароматно ястие.

Необходими продукти: 400 грама темпе, 150 милилитра зеленчуков бульон, 2 супени лъжици зехтин, 2 чаени лъжички кленов сироп, 2 супени лъжици ябълков оцет, 2 супени лъжици соев сос, 2 скилидки чесън, четвърт лъжичка червен пипер.

Вегетариански продукти

Начин на приготвяне: Нарязаното на триъгълници темпе се сварява за десетина минути на бавен огън. Това прави темпе по-нежно. Зеленчуковият бульон се смесва със зехтина, кленовия сироп, ябълковия оцет, соевия сос, нарязаните на ситно скилидки чесън и червения пипер.

Темпе се залива с тази смес и се оставя за час и половина. В загрят тиган се изсипва темпе заедно с маринатата и се пържи по пет минути от всяка страна.

Фажита от темпе се прави лесно и е много интересна на вкус.

Необходими продукти: 300 грама темпе, 2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици соев сос, 1 супена лъжица сок от лайм, 2 зелени чушки, 200 грама печурки, 150 грама спанак, 1 супена лъжица едър лют червен пипер, 1 супена лъжица нарязан лук.

Начин на приготвяне: Нарязаното на парчета темпе са запържва в зехтина, като се залива периодично със сок от лайм. Пържи се до кафеникаво-златист цвят. Добавят се всички останали продукти и всичко се приготвя, като постоянно се разбърква, докато гъбите и спанакът не омекнат.

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати