Хитри идеи за употреба на портокалова кора
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Хитри идеи за употреба на портокалова кора

Хитри идеи за употреба на портокалова кора

Портокалова кора

Портокаловата кора ще държи котките далеч, ще събира охлювите в градината, ще ароматизира чая ви и ще почисти дома ви. Затова следващия път, когато белите портокал, се замислете дали ще изхвърлите кората, като безполезен боклук.

Вижте по какъв прагматичен начин можете да използвате кората на портокала:

1. В градината

С нейна помощ ще успеете да държите котките далече от зелената морава или от саксиите с цветя. Просто разхвърляйте кората на няколко места върху тревата.

Портокалови кори

Ако имате неканени посетители, като охлюви върху вашите цветя, оставете половин кора от портокал с вътрешността към земята. На залез слънце охлювът ще пропълзи до там, за да търси сянка, така че спокойно можете да го преместите.

Почистване

2. В дома

Ароматизирайте дома си, като във вряла вода сложите кора от портокал, канела и листенца от любимото си цвете.

Избелване на зъбите

Вземете сух чорап и го напълнете със сушени портокалови кори и канела, завържете го и с него ароматизирайте някое кътче от дома ви.

Ако оставите кори от портокал в коша за боклук, ще се отървете от неприятаната му миризма.

3. Като почистващо средство

Освен прекрасен аромат, кората заедно с оцета се превръща в невероятно почистващо средство. Можете да изчистите катран от обувките си само с кората.

4. В сладкарството

Сложете в тестото за сладки или върху тортата сушени корички от портокал за аромат. Може да използвате и захаросани корчки в шоколада или в сладолед и да гарнирате с тях вашия десерт.

6. В питиета и пикантни ястия

Придайте портокалов аромат на пикантните ястия или ги декорирайте с портокалови кори, свежи или сушени. Чаят става изключително ароматен с коричките, както в горещ, така и в студен вариант.

7. За съхранение

Сложете портокалови корички в бурканчето с кафява захар, за да я предпазите от овлажняване.

8. За избелване

Може да се сдобиете с прекрасна усмивка, ако триете зъбите си с вътрешната страна на портокаловата кора. За по-бели зъби правете това всеки път преди да ги измиете в продължение на поне една седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати