Фреш на гладно?

Фреш
Закачалка за торби за боклук-24%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
14.50 лв.
Виж ››

Фрешовете са много полезни за организма, но пиенето им на гладно е спорно. В зависимост от сока той може да окаже полезно въздействие на организма или да му навреди.

Цитрусовите сокове не се препоръчват на гладно. Ако имате гастрит, това може да се отрази зле на стомаха ви. Като цяло цитрусовите сокове действат раздразващо на стомашната лигавица, затова те не трябва да се пият на гладно.

Ако искате да започнете деня си със сок от прясно изцедени плодове, изберете такъв с по-меко действие. Перфектен в това отношение е сокът от ябълки – той действа добре на стомаха и зарежда организма с енергия.

Цитрусови Фрешове

Банановият сок също е подходящ за пиене на гладно, тъй като е с по-меко действие от цитрусовите фрешове. Сокът от праскови или кайсии, в който може да има и плодово пюре, също е много полезен, когато се пие на гладно.

Фрешът от грозде също може да се пие на гладно, както и ягодовият сок и сокът от малини. Те, както и ябълковият сок, спомагат за изхвърлянето на съединенията на тежки метали и на токсини от организма.

На гладно може да пиете каквито пожелаете фрешове от зеленчуци. Сокът от моркови и сокът от целина, смесени с прясно изцеден сок от магданоз, са много полезни за организма и могат да се пият на празен стомах.

Те действат тонизиращо и ще се чувствате пълни с енергия през целия ден. Фрешът от ананас, изпит на гладно, ще ви помогне да се вталите.

Фрешове

Доматеният сок прави изключение в това отношение, тъй като съдържа киселини, които могат да раздразнят стомашната лигавица и да причинят вреда на организма.

Фрешът на гладно е много полезен, защото освежава тялото и подобрява храносмилането. Прясно изцеденият сок, приет на гладно, подобрява дейността на имунната система и на жлезите с вътрешна секреция.

Фрешът на гладно се препоръчва и като биостимулатор с укрепващо действие върху целия организъм. Прясно издеценият сок, изпит на гладно, снабдява организма с важни микроелементи и минерални вещества. Фрешът на гладно подобрява обмяната на веществата и това се отразява добре на организма.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
feelthef
feelthef
10.10.2013 06:43
Всяка сутрин пием фрешове в нашето семейство. И вече май не можем без тях! Морков, ябълка и малко червено цвекло - превъзходно начало на деня :)
5
2
tz
tz
12.08.2013 20:12
Фрешовете на гладно се препоръчват за хора, които имат проблем с ходенето по голяма нужда, с правилно хранене и пиене на сокове този проблем се оправя за една седмица.
0
4