Да си направим коктейлни череши

Коктейли

Коктейлните череши, които се използват за декорация на различни видове коктейли, както и за декориране на сладкиши и торти.

Коктейлните череши, известни още като череши мараскино, се приготвят сложно, когато се правят при заводски условия. Плодовете се киснат в специален разтвор с различни химикали, за да станат по-плътни и да имат лека прозрачност.

След дълги дни на обработка с различни химични вещества, плодовете се киснат в захарен сироп с аромат на бадеми и се оцветяват в наситен червен или зелен цвят с хранителни бои.

Коктейлните череши могат лесно да се приготвят в домашни условия. Необходими продукти: 450 грама череши, 700 милилитра ликьор Мараскино или друг прозрачен ликьор, захар на вкус.

Коктейлни череши

Ликьорът Мараскино е най-подходящ за правенето на коктейлни череши, защото се прави от вишни мараскино, които се раздробяват заедно с костилките, което дава на ликьора бадемов аромат. За приготвянето на коктейлни череши ще ви трябват стъклени буркани с херметично затваряне.

Паста с Черешка

Бурканите се напълват с измитите и предварително почистени от костилките череши. Вместо череши можете да използвате и вишни, става много вкусно. Залейте плодовете с ликьор, така че да се напълни бурканът почти до горе. Добавете захар или захарен сироп, направен от захар и вода, които кипват до леко сгъстяване на течността, а след това тя се охлажда.

Оставете бурканите на хладно за 2 до 4 седмици. Коктейлните череши, направени в домашни условия, се съхраняват в хладилник около 4 месеца.

Можете да направите коктейлни череши и по друг начин. Необходими продукти: 600 грама череши, 60 милилитра вода, 120 грама захар, 2 супени лъжици ликьор мараскино или бренди. При липса на ликьор той се заменя с водка.

Черешите се измиват и се подсушават, отстраняват се костилките. Водата се кипва със захар, вари се до получаването на сироп, като непрекъснато се бърка до разтваряне на захарта. Сиропът се охлажда.

Черешите се нареждат в буркани. Ликьорът и сиропът се смесват и с тази смес се заливат плодовете. Затварят се с херметични капачки и се оставят на тъмно и хладно място. След три месеца черешите са готови за консумация.

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
В сезона на черешите си струва да се опита.
1
0