Ползите от водата върху кръвното

Пиене на вода
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Добрата новина за хората, страдащи от проблеми с кръвното налягане, е че има решение на проблема – водата.

За хората с високо кръвно наляганехипертония, трябва да се знае, че тя може да бъде ограничена, а в някои случаи – и предотвратена. Нужна е само подходящо изготвена диета, богата на естествени фибри, зърнени храни, зеленчуци, органичен калций и калий - с по-малко месо, мазнини и натрий. До 10 % от приема ни на натрий идва от питейната вода.

Важна обаче е закономерността, тъй като прекалено високите нива на натрий във водата могат да доведат до повишаване на кръвното. Основният метод да избегнете това, е да пиете вода, изчистена от съдържание на натрий. Ако това е невъзможно, то е препоръчително нивото на натрия в питейната вода да не надвишава 20 мг на литър.

Вода

От друга страна, обикновената вода – минерална или от чешмата, поддържа здравето на хората с ниско кръвно налягане на ниво, достатъчно за пълноценен живот.

Хипотонията или пониженото артериално налягане се среща значително по-рядко. Поради това всеки втори човек знае как да се намали налягането, но доста по-малко са тези, които знаят как да се повиши.

Ниско артериално налягане, нарушения в регулирането на честотата на сърдечните съкращения и процесите на потоотделяне, се наблюдават най-вече при хора с неадекватна работа или нарушена такава на определени участъци на нервната система, отговорни за тези функции.

Кръвно налягане

Най-честите оплаквания на страдащите от ниско кръвно налягане са загуба на съзнание или неговото значително помрачаване, силно виене на свят при преминаване от седнало в изправено положение, след приемане на храна или дори след незначително физическо натоварване. Установено е, че две чаши вода над всекидневната норма помага налягането да се поддържа на приемливо ниво.

Само по себе си нарушението на функциите на отделните участъци на мозъка, водещо до развитието на хипотония, не заплашва със сериозни последици, но като цяло влияе отрицателно на качеството на живот.

Тези данни за способността на водата да влияе на артериалното налягане значително ще помогнат за лечението на пациентите с изброените нарушения във функциите на мозъка и на тези, при които ниското налягане е обусловено от други причини. Водата е здраве.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати