gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Цитрусови плодове по време на бременността

Цитрусови плодове по време на бременността

Бременни

Цитрусовите плодове са известни със съдържанието си на много полезни вещества, сред които на първо място е ценният за човешкия организъм витамин С.

Дали обаче е безопасно да се консумират цитрусови плодове по време на бременността? Според проучвания на специалисти бременните жени трябва да внимават с консумацията на цитрусови плодове, тъй като те могат да предизвикат нежелани реакции.

Ако се консумират цитрусови плодове по време на бременността, е възможен гастро рефлукс – поява на киселини, а също така и други нежелани проблеми.

Цитруси

Всяка бъдеща майка сама трябва да реши дали да консумира цитрусови плодове, докато коремът й нараства, и каква да е правилната доза за нея.

Цитрусовите плодове са не само лимонът и портокалите, но също така мандарини, помело, грейпфрут, лайм. Ако бременната жена овкусява салатите си с лимон, това също трябва да се брои за консумиране на цитруси.

Цитрусовите плодове имат своите ползи по време на бременността. Те съдържат глюкоза, фруктоза, витамин С, пектин – всички тези вещества са полезни за организма на бъдещата майка.

гадене при бременни

Цитрусовите плодове също така нормализират кръвната захар и нивото на холестерола. Вкусните южни плодчета съдържат също така вещества, които стимулират изработката на колаген, което е важно за красотата на кожата.

Антиоксидантите, които се съдържат в голямо количество във всички цитрусови плодове, помагат на бъдещата майка да се справя по-лесно с инфекциите. Цитрусовите плодове нормализират кръвното налягане на бременната жена.

Но бременните жени трябва да знаят, че в късните месеци на бременността цитрусовите плодове могат да предизвикат поява на киселини.

Прекаляването с цитрусови плодове по време на бременността може да се отрази зле на зъбите и да ги направи прекалено чувствителни.

Някои жени могат да развият алергия към пектина в цитрусовите плодове по време на бременността. Прекаляването с консумацията на цитрусови плодове може да предизвика стомашни разстройства по време на бременността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сиси
Сиси
08.02.2016 10:46
Аз съм бременна в 8-я м.Всеки ден ям портокали и мандарини,но съм забелязала,че веднага след това имам проблем с дишането, не ми достига въздух.Познавам много добре тялото си и всяка храна усещам как ми влияе.
0
0