Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си изпечем орехи

Как да си изпечем орехи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Печени орехи

За най-елементарната рецепта за печени орехи са ви нужни единствено: орехови ядки, сол и вода.

Начин на приготвяне:

Печени ядки

Орехите се нарязват на половинки. Заливат се с малко количество солен разтвор – сол, разтворена във вода, колкото леко да се овлажнят. Слагат се във фурната до получаване на златист цвят.

Подобна е и рецептата, за която ще са ви нужни: орехови ядки, 2 белтъка и сол.

Салати с орехи

Начин на приготвяне:

Сирене с орехи

Орехите се поставят в тавата за печене, след което се зливат със сместа от белтъците и солта. Запичат се във фурната за около 10-тина минути.

Печенето на орехите не става единствено във фурна. Същият ефект има микровълнова. Ореховите ядки се намокрят леко и се посоляват.

Пускат се в микровълновата за около минута, след което се вадят, разбъркват се и се оставят да изстинат за няколко минути.

Пускат се отново за около минута, след което се пробват дали са готови. Ако ли не, се пускат за около още 10-тина секунди.

Печените орехови ядки могат да се приготвят и сладки. За тази рецепта са нужни: 500 г орехови ядки, 10 с.л. захар, 2-3 ванилии

Начин на приготвяне:

Ореховите ядки се накисват за 1 час в топла вода. Отцеждат се и им се добавят захарта и ванилията. Постилат се в тиган и се пекът на слаба фурна. Трябва често да се бъркат, като се внимава да не прегорят.

Печените орехи са подходяща добавка за редица рецепти, които просто не могат без тях. Ето например една екзотична лятна салата, която не може да мине без вкусните ядки.

За нея са необходими: 1 зелена салатка, листа рукола, бейби спанак, шепа орехи, две мандарини, пармезан, балсамов оцет, зехтин и горчица.

Начин на приготвяне:

Марулата се накъсва на едри парчета. Смесва се с целите листа рукола и бейби спанак. Орехите се поръсват леко с вода и сол, и се запичат. Мандарините се обелват, като се почистват от ципата.

Салатата включва дресинг, приготвен от горчица, Балсамико и зехтин. Разбърква се със салатата. Завършен вид добива, когато се поръси отгоре с печените орехите, манадарините и нарязаните листчета Пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
деси
деси
19.12.2015 23:46
стават хубави и изпечени с черупките, добиват аромат.
2
0