Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за бързи закуски

Идеи за бързи закуски

Бърза закуска

Закуската е най-важното хранене, но на домакинята понякога не й достига време да приготви и нея. На всеки се е случвало да се успи или просто да не прецени правилно времето. В подобни ситуации най-добри са лесните и бързи закуски, които ще нахранят семейството, но и ще ни дадат възможност да подготвим и себе си за работа. Ето и нашите предложения:

Бърза закуска с яйца и хляб

Необходими продукти: 250 г сирене, 4 яйца, 2 ч.ч прясно мляко, ½ пак. краве масло, 4 -5 филии сух хляб, сусам, сода

Сандвичи с яйца

Начин на приготвяне: Първо нарязвате хляба на кубчета, а сиренето натрошавате с вилица. В отделна купа разбивате яйцата и млякото, после се добавят хапките хляб и сиренето, както и содата. Изсипвате сместа в намазнена тавичка и отгоре слагате на няколко места парченца масло. Накрая поръсвате със сусам и ако желаете с още настъргано сирене. Запичате в умерена фурна. Поднесете с чаша студен айран.

Следващото предложение е за класически пържени филийки, но този път със сладка плънка:

Пържени филии със заливка от шоколад

Пържени филийки

Необходими продукти: 1 хляб, 3 яйца, 1 к.ч прясно мляко, масло, шоколад

Начин на приготвяне: нарежете хляба на филии с дебелина около сантиметър. В купа сложете прясното мляко и яйцата и разбийте. Сложете маслото в тиган и сгорещете. Потапяте филията в сместа и пържите, а след като извадите филията намазвате с течен шоколад или разтопявате обикновен. Върху намазаната с шоколад филия поставете още една.

Последната рецепта е за сандвичи, които се правят много лесно и за които винаги можете да използвате и някакви други продукти, с които разполагате в момента:

Сандвичи с кисело мляко и шунка

Необходими продукти: филии изсъхнал хляб, кисело мляко, шунка или някакъв мек колбас, кашкавал, масло, мащерка или чубрица

Начин на приготвяне: слагате върху всяка филия две лъжици кисело мляко, а отгоре слагате парченца масло. След това поръсвате с предварително нарязана на ситно шунка, настърган кашкавал подправен с малко мащерка или чубрица. Запичате ги леко, за да се разтопи кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest