Белтъчини на закуска за стройна фигура

Закуска с протеини

За много млади момичетата да изглеждат перфектно се е превърнало в единствена цел. Обикновено опитите са свързани с невъобразими диети и подлагане на строг режим, който или драстично намалява храната или почти напълно я изключва.

За закуска обикновено всички ние пием само кафе, а след това към 10 гладът пристига и ни кара да си купуваме пакетирани сладки или солени храни. А те не само няма да ни нахранят, но и ни вредят, и в никакъв случай не ни помагат да свалим килограмите.

Според изследване, ако искаме да имаме перфектна и стройна фигура, от значение е не само дали закусваме, а и с какво.

Пълноценна закуска

Вестник Daily Mail публикува на страниците си новото проучване, което са направили учените от щатския университет в Мисури. Резултатите показват, че за да изглеждаме добре, закуската ни трябва да бъде богата на протеини.

Специалистите са провели експеримента с помощта на 20 жени, които са на възраст между 18 и 20 години. Всички млади момичета са били с наднормено тегло.

Здравословна закуска

Обяснението на професор Хедър Лейди, ръководителят на изследването, е, че богатата на протеини закуска успява да контролира апетита, освен това желанието за похапване на сладки и мазни храни през деня спада значително.

Според специалистите около 60 % от населението в САЩ, което е на възраст между 18 и 20 години, редовно пропускат да закусят.

Учените смятат, че това е една от основните причини зад Океана да има регистрирани на 25 млн. души, страдащи от затлъстяване. Професор Лейди твърди, че липсата на глад сутрин не е достатъчна, тъй като на стомаха са му нужни 3 дни, за да свикне със закуската и да нагоди метаболизма на тялото към сутрешното хранене.

Съветите, които ни дава професор Лейди, са закуската ни да бъде не повече от 350 калории, а от нея 35 г да бъдат протеини.

Ако спазваме само тези две изисквания, организмът ни ще се чувства сит и по този начин ще предотвратим риска от преяждане, което води и до здравословно смъкване на килограми в последствие.

Като подходящи протеини за закуска професор Лейди предлага яйца, киселото мляко, извара, фъстъченото масло и чистите меса.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати