Удариха незаконни търговци на риба

Почисване на риба

Инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проведоха съвместна акция заедно със служители на Областната дирекция на полицията в град Бургас проведоха успешна акция срещу незаконните търговци на риба.

Мобилните групи проверяващи са били насочени към пътната отсечка Приморско – Бургас, която има слава на на нерегламентирана „рибена борса“.

Експертите, подкрепени от униформените служители на полицията, са открили и санкционирали общо 5 нерегламентирани пункта за продажба на риба край пътя.

В хода на проверката бяха задържани над 210 кг риба, различни видове. Бяха съставени и общо седем акта за нерегламентирана търговия с храни. Паричната глоба за нарушенията, предвидена в Закона за храните, варира между 1500 до 300 лева.

Остаряла риба

Иззетата риба е била без документи за произход и е била съхранявана в разрез с хигиенните и санитарни изисквания за съхранение на продукти. Това я прави негодна за консумация и тя ще бъде изпратена за унищожаване в екарисаж.

Това е първата по рода си акция срещу нерегламентираните търговци на риба, които са обичайна гледка в този район.

От Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните (ОД на БАБХ) уверяват, че няма да остане и последната акция срещу нередовните търговци на риба.

В разгара на активния летен сезон служителите на ОД на БАБХ ще продължат да работят на пълни обороти за да пресекат подобна незаконна търговска дейност, която се изпълнява в разрез със всякакви хигиенни и санитарни изисквания, и носи риск за здравето на хората.

5 3
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николов
Николов
30.07.2013 15:11
СУПЕР!!!! тези ма*гали трябва да ги гонят до дупка!!! лъжат в грамажа, а рибата не става за нищо!!!!
0
0