Кажи какво ядеш, за да ти кажа какъв си

Ядене на салата
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Любовта към определен тип храни се корени в детството или в друг щастлив период в живота на човек, когато те са се асоциирали с радост, награда или чувство за сигурност. Установена е реална взаимовръзка между пристрастието към отделни храни и психическото състояние на човека.

Любителите на млечните продукти например се нуждаят от ласки и грижи. Това е така, тъй като тези храни се асоциират с млякото на майката и следователно с периода от живота, в който сме били защитени и обкръжени с любов.

Хранене

От друга страна, любителите на шоколада са доста самотни натури. В техния живот липсват любов и внимание. Сладкото потиска тези чувства. Може би точно поради това всяко второ момиче прибягва до него след любовна драма.

Ядене на пица

Любимите ни храни са показател за специфични психологически потребности. Влечението към твърдите храни например, като ядки, семки, твърди продукти и др. показва желание да побеждаваш.

Любимата храна дава индикации и за характера на човек. Предпочитащите главно червените меса, най-често са агресивни и избухливи натури. Живота им е изпълнен с резки полети и внезапни падания. Винаги се сдобиват с успех, макар непоследователността им често ги отдалечава от целта.

Бира и Пица

Непостоянни партньори, непонасящи критика. От друга страна са тези, предпочитащи по-вегетарианския начин на хранене, залагайки на плодове и зеленчуци. Те имат спокоен и уравновесен характер.

Любителите като цяло на мазното са доста пъргави и игриви. Обаятелни са и надали има някой, който да устои на чара им. Много открити при общуването, те постигат всичко с лекота.

Хората, залагащи най-вече на риба в менюто си, са изключително спокойни и въздържани. Непоколебими са и никога няма да те подведат. Обожаващите особено пикантните ястия пък са изключително темпераментни натури. Те жадуват за приключения. Често страдат от егоизъм, а острият им характер не допуска възражения.

Любителите на варивата, като леща, грах, боб и др., са хора, обичащи домашния уют. За тях главна цел е грижата за семейството.

Новатори са тези, обожаващи да похапват зеленчукови салати и пълнозърнести храни. Тези хора са винаги жизнени и са големи оптимисти.

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати