Ползите от зелено кафе

Зелено кафе
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Кафето е често употребявана напитка – преди нея са, може би, само чаят и водата. Въпреки това качествата, които има зеленото кафе, не са особено познати. То всъщност представлява неизпечени зърна кафе – богато е на хлорогенова киселина, която се смята за силен антиоксидант и е добре позната в козметиката.

Зеленото кафе е подходящо за външна и вътрешна употреба – става дума не само за качествата му като напитка, а по скоро за полезните му свойства като добавка. Екстрактът от зелено кафе може да помогне при процеса на отделяне на излишни течности в организма ни. По този начин ще се отървем от натрупаните токсини.

Маслото от зелено кафе пък е изключително благотворно за чувствителната кожа, освен това ускорява растежа на косата. Препоръчва се за консумация и за заздравяване на ноктите. Можете да го използвате и ако имате суха кожа. Много често можем да видим зеленото кафе като съставка в някакви кремове за масаж, тъй като има антицелулитно действие.

Кафе

Освен това се използва и в дерматологията като помага при псориазис и екземи. Чудодейното зелено кафе се използва и в кремовете за очи – успява да се справи с малките бръчици около очите.

Ако имате някакви белези, можете да сложите топъл компрес от масло от зелено кафе на мястото, а можете да го използвате и след слънце – овлажнява и подхранва кожата.

Освен за външна употреба, зеленото кафе е изключително подходящо и за вътрешно ползване. Ето и за какво може да ви послужи:

Разкрасяване

- Споменатата вече хлорогенова киселина в комбинация с кофеина помага при проблеми с теглото, тъй като се възпрепятства отлагането на мазнини в организма;

- Ако страдате от главоболие – доверете се на чаша зелено кафе;

- Ако се питате защо зеленото кафе е по-добро от т.нар. обикновено, отговорът се крие в това, че зеленото кафе не възбужда нервната система. Отново успява да повиши качеството на мозъчната активност и ободрява;

- Зърната зелено кафе действат укрепващо на стомаха, а витамин РР, който се съдържа в зърната, спомага за намаляването на т.нар. лош холестерол. Освен това регулира работата на панкреаса, както и на черния дроб;

- Специалист твърдят, че зеленото кафе е полезно за хора, страдащи от диабет, тъй като понижава кръвната захар;

- Хубаво е, ако имате проблеми с щитовидната жлеза или страдате от високо кръвно, язва, преди да консумирате от напитката, да се консултирате със специалист.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
'п'п'п'п
'п'п'п'п
01.03.2015 18:12
оллилилии
0
0
силвия
силвия
21.12.2013 14:52
а как се приготвя? - има ли нещо специфични, което трябва да знаем? благодаря!
10
1