Австралийците затлъстяват най-бързо

Затлъстяване

Тревожна тенденция събуди безпокойствието на австралийци. Според последните проучвания при младите хора между 25–34 г. се наблюдава склонност към затлъстяване.

Младите австралийци разбиха репутацията си на спортни натури. Последното изследване събра 11 000 доброволци, чиито крайни показатели след 12-годишно наблюдение бяха доста обезпокоителни.

Представителите на възрастовата група 25-34 г. са качили средно по 6.5 кг. на човек за разлика от останалите участници, които качили средно по 2.6 кг. на човек.

Дебело Коремче

Според статистика на правителството броят на напълнелите австралийци се е покачил през последните 4 години. Един австралиец трупа по около 3.9 кг на всяка четвърта година, а една австралийка по 4.1 кг.

Хапване Бургери

Публикуваните резултати показват, че 63% от възрастното население е с наднормено тегло. При една четвърт от децата под 4-годишна възраст също се наблюдава тревожно затлъстяване.

Установено е, че 16% от австралийците са страстни пушачи, 13% работят под стресова обстановка, а 21% от участниците в анкетата са с високо кръвно налягане.

Ръководителят на проучването - Джонатан Шоу, предупреждава, че ако не се вземат незабавни мерки тази тенденция ще се превърне в правило, а това ще доведе увеличаване на диабетиците и хората със сърдечни проблеми.

Според данните активността на австралийци рязко е спаднала. Преди няколко години те са прекарвали средно по 200 мин. седнали, а според последните сведения минутите, през които не се движат са 500. Увеличил се е и броят на хората в депресия.

Говорителката на австралийското правителство обеща да инициира програми за физическа активност и здравословно хранене, които да стабилизират скоростта на затлъстяване.

Тазгодишната класация на най-затлъстяващите нации за поредна година беше оглавена от американците. Близо до техните резултати са мексиканците.

Според доклад на ООН - 70% от мексиканското население е с наднормено тегло. Всяка година в страната се регистрират нови 400 000 диабетици и 70 000 смъртни случая, свързани със затлъстяване.

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати