gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Червеното вино е лек срещу инфекции

Червеното вино е лек срещу инфекции

Червено Вино

Червеното вино е лек срещу тежки инфекции!

Екип от учени от университета в Глазгоу съобщиха, че са открили антиоксидант в напитката, който може да стопира тежки инфекции, предизвикващи сепсис (гнойна инфекция на организма, при която от патогенни микроорганизми от гнойното огнище навлизат в кръвоносната система - б.а.).

Гроздовите зърна съдържат антиоксиданта ресвератрол. Той има способността да предотвратява образуването на съсиреци в кръвта и е полезно в борбата с рака.

Учените изследвали две групи мишки, изложени на инфекциозен агент. Тези, които не са били подложени на предварително лечение на основата на ресвератрол, развили тежка реакция, наподобяваща сепсиса. Той може да доведе до общо увреждане на органите и смърт при хората.

Мишките от групата, която получила ресвератрол, не развила никаква инфекция.

"Тежките инфекциозни заболявания като сепсисът са много трудни за лечение и много хора умират заради липса на лечение. Крайната цел на нашето изследване е да открием нова терапия, която може да помогне за лечението на тежки възпалителни заболявания", обясни д-р Алирио Мелендес, учен от университета в Глазгоу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати