Дават 1 г злато за свален килограм в Дубай

Паолина СяроваПаолина СяроваНовак / Автор
Отслабване

Наднорменото тегло е сериозен проблем в почти цял свят. В Дубай са измислили интересен начин да стимулират закръглените да отслабват. Властите обявиха, че на всеки човек с наднормено тегло, който успее да свали килограми, ще му се даде злато.

Целта на тази кампания е да стимулират жителите да ходят повече пеша, а не с автомобилите си, както са свикнали по-голямата част от гражданите.

В Дубай са изградени много спортни центрове, зелени площи, има и пешеходни алеи, но повечето от хората продължават да се движат с автомобилите си.

Злато

Друга причина за наднорменото тегло са заведенията за бързо хранене, които са твърде разпространени.

Сваляне на килограми

Кампанията е кръстена с интересното име „Теглото ти в злато” и е продължила почти месец – от 19 юли до 16 август. Властите обещават, че за всеки свален килограм, ще се раздават по един грам от благородния метал. Уловката е, че за да получи злато, всеки участник трябва да се раздели с минимум два килограма от теглото си.

Чрез жребий ще се обявят трима от участниците – на всеки от тях ще бъде дадена златна монета, която е на стойност 5 449 долара или 20 000 драхми.

Останалите, които са свалили излишни килца, ще бъдат подкрепени с монети, които са на обща стойност 200 000 драхми. Теглото на участниците се измерва в началото и в края на кампанията.

Наднорменото тегло е проблем не само в Дубай – резултати от проучване показват, че все повече млади китайци страдат от наднормено тегло.

Изследването обхваща повече от 43 000 човека, а резултатите сочат, че на възрастта между 20 и 39 години един от десет човека е с наднормени килограми.

Тиен Йе, който е директорът на Китайския институт за спортни науки, твърди, че причината за проблемите с теглото най-вероятно се дължи на липсата на спортни дейности сред младите.

Пълната липса на каквито и да било физически дейности се отразява негативно – по-голяма част от проучваните китайци се оправдавали с това, че програмата им е доста натоварена и за спорт не остава никакво време.

Експертите смятат, че властите трябва да вземат мерки, докато нещата не са излезли от контрол.

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
катя
катя
17.09.2013 14:01
Само не разбрах,в България кога ще бъде тази кампания? Ще получа килограааами злато :) :) :)
2
0