Репичките ни зареждат с енергия

Репички

Умората често си казва думата и ни кара да се чувстваме непълноценно дори още от сутрешните часове. Ако чувствате, че енергията отново е изчезнала от вас, може да опитате да се сдобиете с нея, като похапнете някои от следващите предложения.

Те всъщност звучат доста нетрадиционно, но пък специалисти твърдят, че ако ги приемаме преди тренировка, определено ще се заредим с достатъчно енергия, за да я изпълним качествено.

- Богатите на антиоксиданти вишни, могат да премахнат от тялото ви свободните радикали. Можете спокойно да се доверите и на сок от вкусния плод.

сок от кисели краставички

- Следващото предложение звучи доста странно, дори може би малко отблъскващо, но пък нищо не струва да опитаме. Става дума за сок от кисели краставички – ако имате болка в мускулите, вследствие на физическо натоварване, която имате нужда да облекчите, това е правилният избор. Сокът от кисели краставички ще компенсира напълно загубата на флуидите и натрия при обилното потене. Тази течност ще ви помогне да се спасите от неразположението.

- Оризови кюфтета или печени картофи със сол – и в двете предложения има достатъчно въглехидрати и натрий, които ще ви помогнат да се сдобиете с достатъчно енергия, за да направите тренировката си. Това хапване е подходящо, само ако го приемете два часа преди да започнете същинската тренировка.

Оризови кюфтета

- Шоколадовото мляко май звучи най-апетитно от всички изброени до тук. Въглехидратите, които съдържа, ще помогнат на всеки да се презареди с нови сили.

- Изследвания пък доказват следващото предложение – сок от репички. Също не звучи особено примамливо, но пък проведени проучвания потвърждават, че колоездачи, които са пили от напитката са издържали с 20 минути повече от обикновено при каране с високо темпо.

Учени твърдят, че причината сокът от репички да действа толкова добре, се крие в азотната киселина, която съдържа. Именно тя кара мускулите да изразходват много по-малко енергия. Освен че дават енергия, репичките укрепват имунната система и съдържат множество минерали и витамини.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати