Рибеното масло неутрализира ефекта на алкохола

Рибено масло

Съдържащите се в рибеното масло омега-3 мастни киселини имат благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система и мозъчната дейност.

Учени доказаха, че тези киселини могат да защитят мозъчните клетки от вредното влияние на алкохола.

Изследователите от Европейското дружество за биомедицински изследвания на алкохолизма във Варшава предупредиха, че употребата на рибено масло не означава, че с алкохола трябва да се злоупотребява.

Алкохол

Учените препоръчват рибеното масло за защита на структурата на мозъка, а и неговият прием не вреди по никакъв начин на организма.

Ученият Майкъл Колинс от университета Лойола в Чикаго заедно с негови колеги проведе експеримент за установяване на влиянието, което алкохолът оказва на невроните.

При експеримента бяха извлечени нервни клетки от мозъка на гризач. Към тези клетки учените добавили спирт и докозахексаенова киселина (DHA) - една от основните съставки на рибеното масло.

DHA подобрява кръвообращението в мозъка и е изключително важна за нормалното развитие на невроните.

Алкохолизъм

От експеримента се установява, че дори малки количества от тази киселина значително намаляват интензивността на възпалителните процеси. Ефектът се запазил дори след увеличаване на количеството на спирта.

Тези резултати показват, че мозъкът на хроничните алкохолици може да бъде защитен с рибено масло. Умствената деградация може да се избегне с приемането на малки количества от маслото.

Екипът, провел експеримента, предупреждава, че тази защита не е постоянна. Големите количества алкохол нанасят непоправими вреди на мозъчните клетки и рано или късно те стареят и умират.

Според последните изследвания на учени от САЩ алкохолът ни прави нещастни.

Данните показват, че хората посягат по-често към чашката заради стрес. Алкохолът доказано може да свали нивото на стрес, но води до тежки абстинентни последствия.

Махмурлукът засилва отрицателните и неприятни емоции в дългосрочна перспектива.

Изследователите установяват, че както мъжете, така и жените, са склонни да злоупотребят със спиртните напитки, подтиквани от мъка или гняв.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ayurveda
Ayurveda
28.01.2014 17:40
Продукта е Ливгуд и ще го намерите в фрамар.бг
0
1
Ayurveda
Ayurveda
28.01.2014 17:37
Уникален продукт! Направо маха махмурлука по-добре от бира и шкембе! Само дето е билков - "Автентична Аюрведа" от Индия. Ето и линк -
2
0
Darth Starkiller
Darth Starkiller
11.09.2013 02:17
Ца-ца-цаца, бира и картофки със сирене, сирене, сирене...
2
0