8 продукта за неусетно отслабване

Hrani z aotslabwane

Диетолозите винаги са казвали, че съществуват храни, които, включени в менюто, спомагат да коригираме теглото се. Доскоро обаче единодушно мнение за това кои точно са те – нямаше.

Поради това екип специалисти събра всички данни по въпроса и направи единен списък кои са осемте продукта, които ще ни помогнат да смъкнем повече килограми, отколкото и с най-строгата диета.

Картофи

Картофи – Картофите от години се смятат за неподходяща храна за хора, искащи да отслабнат. Това обаче изобщо не е така. Оказва се, че именно картофите са най-засищащият продукт. Изяждането на един средно голям варен или печен картоф е достатъчно да ви избави от чувството за глад.

Разбира се, той не трябва да е в комбинация с други храни, най-вече кетчуп, майонеза и други сосове. Неподходяща е и комбинацията с месо. Това във всички случаи ще увеличи неимоверно калориите.

Риба

Риба, нетлъсто месо и бобовите култури – Освен че са изключително нискокалорични, тези продукти осигуряват на тялото и важни витамини и минерали, като фосфор и цинк. Това помага на цялостното укрепване на организма, дава нови сили, които могат да се вложат и в ползотворни тренировки.

яйца

Портокали – Консумацията на портокали подобрява храносмилането и спира окислителния стрес, който може да забави изгарянето на мазнините. Освен това има диуретично действие. И въпреки че можете да ядете неограничени количества портокали, дори само няколко имат способността да засищат.

Черен шоколад

Макарони от твърди сортове пшеница – Макаронените изделия и пастата от твърди сортове пшеница са нискокалорични, тъй като съдържат по-голямо количество бавно усвояеми въглехидрати.

Сирене

Яйца – Недолюбвани от диетолозите доскоро, яйцата всъщност имат висока биологична стойност. Те са идеална храна за прилагащите диета за отслабване. Яйцето е единственият продукт в света, събрал в себе си всички необходими вещества, за да се изгради един организъм от нищото в максимално благоприятно съотношение.

Черен шоколад – Черният, натурален шоколад подпомага отслабването и съдържа антиоксиданти. Консумирането на 3-4 блокчета седмично позволява да се контролира нормално теглото.

Меки сортове сирена – Тъй като не съдържат много калории, те са перфектната засищаща храна. Задължително обаче се уверете, че сиренето е обезмаслено, защото разликата в калориите е огромна.

Обезмаслено мляко – Доказано е, че чаша обезмаслено мляко сутрин помага за отслабване.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария кирилова
Мария кирилова
22.01.2014 12:08
каква е цената на този тест може ли да слагате тест и да искате пдри без да се знае цената.
2
0