Най-добрите мезета за бира

Бира
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
32.00 лв.
Виж ››

Бирата – тази любима напитка на млади и стари. Както всяко алкохолосъдържащо питие, така и бирата изисква подходящото мезе, за да може да "влиза" по-приятно и по-продължително. Тук ще намерите ползотворни идеи за най-добрите бирени мезета.

На първо място поставяме картофите – под всякаква форма. Пържени, пикантни, соте, запечени и т.н., картофите и бирата са неразривно свързани в свещен съюз. Често обаче този съюз може да доведе до появата на бирено коремче и излишни килограми.

Поради това следващия път, когато се зачудите как да приготвите картофите, то изберете картофена салата. Освен че е хранителна, тя е и далеч по-полезна от пържените картофи. Ако ѝ добавите някои пикантни подправки, бирата ще се лее задължително до зори.

Мезета за бира

След като се сварят, картофите се нарязват и им се добавят лук, магданоз, малко олио и оцет, както и сол или сирене. Ако ли пък сте се запалили по здравословно хранене (като изключим бирата), то може да замените олиото със зехтин, а сиренето да обезсолите предварително.

Друго изключително подходящо мезе са всевъзможните вариации на месото - кебапчета, кюфтета, карначета, шишчета, пържоли и др. Най-добре е те да са приготвени на скара.

Разбира се, особено през летните месеци, студената бира върви ръка за ръка с рибата, най-вече цаца. Ако обаче ви е писнало от нея, то опитайте нещо по-здравословно. Добре е поне от време навреме да заменяте пържената риба с друга – маринована, сушена, задушена, печена, на скара.

Чипс

След рибните изкушения, като най-подходящо мезета са наденичките – по немски образец, и пилешките дробчета – по нашенски. Те могат да бъдат приготвени по всякакъв начин, стига да са поднесени с достатъчно количество бира.

Всякакви лучени кръгчета, луканки, пастърми, панирани сирена, кашкавалчета и всякакви глезотийки от този сорт, биха спомогнали на всеки любител на бирата да поеме достойни количества от нея.

Всички пуканки, солети, гризини, ядки, бирени фъстъци също са подходящо мезе за бирата, най-вече по време на спортни мачове, филми и др. Здравословната препоръка тук е да похапвате безсолни, вместо солени ядки. Най-добре ще е, ако са сурови.

Излиза, че бирата върви с почти всичко. С навлизането на пазара на бира с лимон, боровинки, грозде и др., някои дори смятат, че тя може да се пие и с плодове.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати