Кражба на 35 тона млечни продукти от Държавния резерв

Сирене

Държавния резерв на Република България е „олекнал“ с около 35 тона млечни продукти. Липсват 24 тона сирене и 10 тона кашкавал, които са се съхранявали в склад на частна фирма.

Липсата на продуктите е била установена миналия петък, 27-и септември при изненадваща проверка на склад за хранителни продукти. Веднага е подаден сигнал до Териториалната дирекция на Държавен резерв в град Пловдив и Областната дирекция на полицията в град Хасково.

Складът, в който са се съхранявали въпросните продукти, се намира на булевард Съединение в град Хасково и е собственост на фирма „Българско сирене“. Договорът за съхранение между хасковската фирма и Държавния резерв е бил сключен още през 2008 година, а през 2011 година е бил подновен.

Наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Хасково е издал разпореждане за незабавен оглед на склада на въпросната фирма. Спешната проверка на наличностите е показала, че от склада на фирма Българско сирене липсват 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал.

Българско сирене

Служителите на полицейското управление в Хасково са предприели мерки да не се допуска допълнително изнасяне останалите оставени за съхранение количества сирене и кашкавал. Складът е под денонощно полицейско наблюдение.

Работата по мистериозното изчезване на 35 тона млечни продукти от Държавния резерв продължава. Това не е първата кражба от ТД Държавен резерв – град Пловдив.

В началото на 2013 година 68-годишния Иван Грозданов, от град Пазарджик получи 2-годишна ефективна присъда за кражба на над 6 хил. тона оризова арпа на стойност 3 328 182 лв., собственост на същата териториална дирекция.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати