Нестандартни методи да се убие гладът

Глад

Експеримент на учени от университета в Северна Каролина доказа, че гладът може да се контролира чрез лазерни лъчи, които проникват в мозъка.

Учените открили неизвестен тип клетки, чието активиране може да контролира чувството за глад.

Специалистите провели опит с генномодифицирани мишки, чиито мозъчни клетки били изменени така, че да реагират на светлина.

Апетит

Учените насочвали лазер към невроните, които отговарят за получаване и изпращане на сигнали за глад.

Установило се, че когато мозъчните клетки на мишките бъдат активирани, те започвали да ядат неудържимо. В обратния случай мишките отказвали да се докоснат до храната.

Откритието на експертите от Северна Каролина е с голяма значимост не само заради контрола върху глада, а заради откриването на новия тип мозъчни клетки.

Ванилия

Според учени от университета Джон Хопкинс в САЩ третирането на мозъчните клетки не е нужно, тъй като метаболизмът може да бъде контролиран с вода.

Техни опити показват, че 2 чаши вода, изпити в продължение на 30 минути, ускоряват метаболизма с 40 %.

Експертите подкрепят становището, че всеки възрастен човек може да стимулира организма си да гори повече калории.

Вода

Ароматерапевтите съветват, ако искате да отслабвате, като се въздържате от определение храни, но без да изпитвате глад, да вдишвате миризмата на ванилия, ябълка, зелени банани и мента.

Ароматерапевтите са убедени, че тези аромати потискат апетита.

Френски лекари смятат, че отслабването е силно повлияно от лунните цикли. Те препоръчват при пълнолуние да пиете повече течности, а при новолуние да наблегнете на зеленчуци.

Други специалисти са открили, че при скока с парашут може да свалите 3 кг.

Американските диетолози ви съветват да броите не калориите, а колко пъти сте поднесли вилицата до устата си. За да отслабнете, не бива да надхвърляте 60-70 “подавания”. Никъде обаче не се споменава какво точно трябва да ядете.

Нестандартните начини за отслабване стигат и до яденето на речен пясък.

57-годишната литовка Станислава Монствилиене споделила, че яде по 2 кг. пясък на ден и това ѝ помага да се отървете от излишните килограми.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
чачачач
чачачач
08.10.2013 14:26
Е това с пясъка ми хареса най-много, а даже си мисля, че ако е примесен с чакъл ще сваля по 3-4 кг. на ден.
8
0