Състезания и кулинарни битки в Интер Експо Център

Изложение за храни

Тази есен ще бъде наситена със събития в хранително-вкусовия бранш. От 6 до 9 ноември 2013г. в Интер Експо Център - София ще бъдат проведени международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК.

Заедно с тях специалистите ще могат да се запознаят с най-новото в областта на хотелското, ресторантското, кетъринг и СПА оборудването на специализираната изложба СИХРЕ.

Тази година особена атмосфера ще създават два големи юбилейни празника – 20 години МЕСОМАНИЯ, която отбелязва събитието под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК - единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство.

Наред с официалната програма на изложбите и традиционните делови контакти на международно ниво организаторите подготвят още много интересни акценти.

Професионални готвачи

Програмата е изпъстрена с гостувания на чуждестранни фирми, представящи своите традиционни продукти.

Едно от събитията е вече добре познатата и очаквана в дните на изложбите Лаборатория за италиански вкус. Именно там, в специална „гурме“ зона, посетители и гости ще опитат типични регионални хранителни продукти, свързани с най-добрата италианска кулинарна традиция.

В рамките на специализираната изложба СИХРЕ ще може да бъде проследена една оспорвана надпревара. Тази година Интер Експо Център – София има удоволствието да бъде домакин на Националната квалификация за европейския регион на престижното международно състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or. Едни от най-добрите готвачи в страната ще положат максимални усилия, за да впечатлят авторитетното жури.

Любителите на кулинарното изкуство, споделящи хобито си най-вече в интернет пространството, тази година също имат уникален повод дa отделят време и посетят специализираните изложби. За първи път ще се състои COOLinar – серия от събития, посветени на кулинарното изкуство и любовта към вкусната храна и напитки (08 – 09.11.2013г.).

Торти

„Влез в кухнята... Нещо се готви! “ е поканата на COOLinar към всеки, който иска да получи полезна информация и да проследи презентациите на практици в областта на здравословното хранене за деца и възрастни, на фирми от хранителния бранш, на експерти в диетологията.

Специалисти ще дават съвети как да бъде оптимизирано онлайн присъствието на интернет блог или сайт от хранителния бранш. Кулинарни блогъри ще разкрият тайната на изкуството да се представят храни и напитки и заедно с професионалистите ще съветват как да стане успешен един кулинарен сайт. Наред с това посетителите ще открият още много рецепти и възможности за дегустации на вкусни храни и напитки.

Кулминацията на COOLinar ще бъдат кулинарните битки, които ще се развихрят между специално сформирани отбори – истинско кулинарно предизвикателство пред жури шеф Андре Токев и шеф Иван Манчев от Българската асоциация на професионалните готвачи.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати