Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пшеничният хляб може да ни убие

Пшеничният хляб може да ни убие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Глутен

Нови проучвани показват, че глутенът в хляба води до едни от опасните и животозастрашаващи болести на XXI в.

Фактите сочат, че глутеновата диета взима хиляди жертви всеки ден.

Неконтролируемото консумиране на пшеничен хляб предизвиква прекомерен глад, преяждане и отпадналост.

Глутенът, които се съдържа в пшеницата, е един от най-вредните протеини - виновник за образуването на висцериалните мазнини.

Хляб и глутен

Според изследванията пълнозърнестият хляб е по-вреден от белия.

Пълнозърнестите продукти повишават кръвната захар, което е особено вредно за хора, страдащи от начален стадий на диабет.

Според американския кардиолог Уилям Дейвис, който е автор на книгата "Пшеницата - маскираният убиец", консумирането на 2 филии пълнозърнест хляб увеличава кръвната захар много повече, отколкото 2 лъжици бяла захар.

На българският пазар т. нар. черен хляб всъщност е бял хляб, чието брашно е препечено, докато се получи различен цвят и вкус.

Но като качества черният и белият хляб са напълно идентични.

В много реклами се представят различни тестени храни, в които не се съдържа опасния глутен, като безглутеновите макарони.

Според специалистите производството на такива продукти е невъзможно, защото ако в един продукт има пшеница, то със сигурност има и глутен.

Глутенова непоносимост

Това означава, че няма безглутенова паста или хляб без глутен, направени от пшеница.

Иновационна наука, наречена нутригеномика, се е заела с изучаването на връзката между всяка хапка храна и възможността на гените да я разпознават като “наша” и “чужда”.

Човешкият организъм е сложно устроена система с вграден код за бързо разпознаване на полезните за организма продукти.

Плодовете, зеленчуците и месото са сред тези храни, които тялото веднага разпознава като „наши”.

Тези продукти се приемат веднага от стомаха, смилат се лесно и се оползотворяват пълноценно за нуждите на всяка клетка.

„Чуждата“ храна като пшеницата и всички полуфабрикати се разграждат по-трудно от организма и това може да доведе до развитие на различни болести в стомаха и чревния тракт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Георги
Георги
31.08.2015 13:43
Аз не консумирам тестени изделия от какъвто и да е подобен на пшеницата сорт съдържащ глутен вече от година. И мога да кажа, че имах проблем с излишните мазнини и с изхождането по голяма нужда а също и леки костни проблеми с болки в гърба. Свали около 10кг. и нямам проблеми сутрин в тоалетната от както замених тестените закуски с плодове, и болките в гърба вече ги нямам. Ами доволен съм от резултатите не съм си правил изследвания за глутенова непоносимост но явно всеки човек я има. Един съвет от мен ако не можете да откажете хляба поне не го яжте всеки ден! Ако не ви се вярва може да опитате ще усетите по голяма жизненост още първите седмици.
1
0
голям смях
голям смях
04.05.2015 23:11
ха ха ха
0
1
Тя
Тя
23.10.2013 16:12
В момента в който прочета: "американски учен" и веднага ми става ясно за какво иде реч. Винаги ТЕ решават ...за съжаление.
2
0
Петров
Петров
23.10.2013 16:08
Стига сте писали и говорили ,,върху"хляба насъщен-голям грях е това-престанете с тези глупости!!!Разпознаваеми,неразпознаваеми-ако не си с непоносимост и хлябът няма ГМО компоненти и е качествен-проблемът е никакъв!!!
1
7