Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Шепа бадеми ни защитава от рак

Шепа бадеми ни защитава от рак

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Шепа Бадеми

Учени доказаха, че в шепа сурови бадеми се съдържат достатъчно силни съставки, които могат да бъдат отлична защита срещу появата на ракови образувания.

Бадемите са богати на лаетрил – вещество, което има противоракови свойства. Лаетрил се съдържа и във вишните, прасковите и сините сливи.

Суровите бадеми са надежден помощник на хора, които искат да отслабнат. Ако искате да свалите излишните килограми, трябва да хапвате всяка сутрин на гладно по 20 непечени бадеми. Те ще потиснат апетита ви и ще ви донесат усещане за ситост.

Бадемите имат нисък гликемичен индекс, който пречи нивата на кръвна захар да се повишават след ядене.

Тези ядки предизвикват стабилното и бавно нарастване на кръвната захар и инсулина, което кара човешкия организъм да се чувства сит за по-дълго време.

Ползи от Бадеми

Бадемите са подходяща храна за хора, които страдат от диабет тип 2, защото те не вдигат нивата на кръвната захар.

В суровите бадеми се съдържа най-много калций, калий, желязо, магнезий, фосфор и витамин Е.

Това ги прави полезни при нарушения на зрението.

Бадемово Олио

Бадемовото масло може да отстранява почти всички раздразнения от кожата. Специалистите препоръчват при заболявания на стомашно-чревния тракт да се приемат едновременно бадеми и топло мляко.

Сладките бадеми се препоръчват при високо ниво на холестерол, хипертония, язви и киселини.

В бадемите се съдържат много полезни вещества, които помагат на мозъка да функционира по-добре. Бадемовото олио прави кожата по-мека и нежна, а тенът равномерен и безупречен.

Редовната консумация на бадеми намалява възможността от поява на сърдечно-съдови заболявания. Освен това бадемите зареждат с енергия, подобно на кофеина в кафето.

Важно е обаче да не прекалявате с количеството. Експертите съветват да се придържате към препоръчаната доза от 25-50 грама на ден.

Смята се, че бадемите произхождат от Западна Азия и Северна Африка, а римляните първи са започнали да ги отглеждат.

Всички полезни свойства, които носят ядките, са факт само ако са сурови. При печене белтъчините и въглехидратите се свързват и се образуват канцерогенни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest