Революционни торбички ще пазят храната от мухлясване

Мухъл
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна мелничка за сол и пипер 2в1
23.20 лв.
Виж ››

Учени създадоха революционна торбичка, която ще предотвратява растежа на плесени и бактерии по продуктите.

Новата технология е полиетиленова торбичка, която ще предпазва хлябът, сиренето и други хранителни продукти по-дълго от плесенясване, като по този начин ще увеличава годността им.

Иновацията е разработена от фармацевтичната компания "Янсен" и производителя на пластмасови продукти "Симфони енвайърментъл".

Корпорациите вече водят преговори с големи хранителни вериги за въвеждането на новите опаковки. Експертите възнамеряват да използват същата технология, за да направят кредитните карти и банкнотите по-хигиенични.

Мухлясал Хляб

Антимикробните опаковки са подходящи и за плодове, зеленчуци, и месо, защото предотвратяват растежа на бактерии като Салмонела и Листерия, които водят до хранителни отравяния.

Възможно е новите торбички да бъдат използвани и за за обработване на изкуствени тъкани, които да спират бактериите, причиняващи неприятна миризма.

Повечето плесенясали храни могат да предизвикат алергични реакции и дихателни проблеми. В подходящи условия те произвеждат отровни вещества, които могат да ви разболеят.

Изключение правят само твърдите сирена. Например синьото сирене се консумира, само след като е плесенясало. То дължи специфичния си вкус на синьо-зеленият мухъл в него.

Плодове

За да предотвратите мухлясването на хранителните ви продукти, е важно да поддържате чистотата в хладилника и другите помещения, където съхранявате храната си.

Почиствайте вътрешността на хладилника всеки месец с 1 супена лъжица сода за хляб, разтворена в 1 литър вода. След това изплакнете с чиста вода и изсушете.

Мухълът се разпространява най-бързо по плодовете и зеленчуците, затова редовно ги проверявайте. Никога не прибирайте храната открита, защото излагането ѝ на въздух засилва мухлясването ѝ.

Най-добре е плодовете, зеленчуците и пресните салати да се съхраняват в пластмасови кутии. Остатъците трябва да се консумират до 3-4 дни, защото след това храната започва да се разваля.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати