Печените картофи и месо водят до депресия

картофи и месо

Ново проучване показа, че печените картофи, месото и другите тежки храни, богати на въглехидрати, могат да ни доведат до депресия.

Учените от Харвардския университет са включили в черен списък всички всички тестени изделия, защото според тях те влияят зле на човешката психика.

Изследванията на специалистите са показали, че жените, които често консумират хляб и червено месо, страдат от депресивни състояния.

Проучването е продължило 20 години и е включило 43 000 жени.

Депресия

Резултати са показали, че пиенето на кафе, консумацията на риба, зехтин и вино подобряват настроението и премахват потиснатостта.

Специалистите препоръчват да се пият по 2 кафета на ден, тъй като е доказано, че кофеинът ни прави по-щастливи.

Учените от Харвардския университет са анализирали данни от предишни 3 проучвания и са установили, че рискът от самоубийство при възрастните хора, които пият по 2 чаши кафе, е с 50 % по-нисък.

Кофеинът стимулира централната нервна система и действа като антидепресант, като увеличава производството на някои невротрансмитери в мозъка, които спомагат за доброто настроение като серотонин, допамин и норадреналин.

Сладки неща

Редовната консумация на риба също помага да се избегнат депресивните състояния и чувството на тревожност.

Липсата на важни вещества като омега-3 мастни киселини в женското тяло може да доведе до сериозни заболявания.

Ниското ниво на тези вещества предизвиква негативни промени в поведението на нежния пол и влошава тяхното психическото и емоционално здраве.

Испански учени са доказали, че и зехтинът защитава психиката от психични болести.

Специалистите са стигнали до извода, че мононенаситените мазнини, които се съдържат в зехтина и рибата, не водят до депресия за разлика от транс мазнините, които се съдържат в чипсовете и вафлите.

Изследователите са получили тези резултати след 6-месечни наблюдения върху 12 059 доброволци с отчитане на тяхната диета, начин на живот и здравословни промени, анализирайки данните в началото, по време и в края на проекта.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати