Закуска, стимулираща обмяната на веществата

закуска

Добрата обмяна на веществата е основен елемент в борбата с излишните килограми и поддържането на желаното тегло. А какъв по-добър момент за това от закуската – най-важното хранене през деня.

Както знаем, тя трябва да е богата и обилна, за да ни даде нужната енергия за през деня. Освен това, засищащата закуска е предпоставка за намален прием на храни през деня.

Има храни, които стимулират обмяната на веществата. Включвайки ги в закуската си, вие си осигурявате един изпълнен със здраве и енергия ден.

Кафе

Една от най-силно стимулиращите храни е рибата. Всички видове риба и рибни продукти са добри източници на протеини, имат ниско съдържание на мазнини и калории и са чудесен източник на омега-3 мастни киселини. На закуска може да похапнете пълнозърнеста филийка с намазан хайвер.

Кафето е един от неизменните елементи, съпътстващи закуската. Стимулиращо обмяната на веществата е черното кафе. В умерени количества то е полезно и действа като силен енергизатор. Консумирано без подсладители, не съдържа калории.

Ако не залагате на сутрешното кафе, то изберете зеления чай. Ефектът му върху метаболизма е мигновен. Заедно с високото му антиоксидантно съдържание и здравословно действие, то неминуемо трябва да го добавите не само към сутрешното, но и към ежедневното си меню.

Кисело мляко

Ако залагате на здравословната закуска – то изберете киселото мляко. То е богато на протеини. Те от своя страна изискват голямо количество изгорени калории, за да бъдат усвоени, с което ускоряват метаболизма.

Чаят и киселото мляко на закуска могат да се подправят с канела. Тя е доказан ускорител на обмяната на веществата.

От плодовете най-препоръчвани за стимулиране на метаболизма са ябълките. Те спадат към групата храни с отрицателни калории. За обработването им се изисква по-голямо количество калории, отколкото те самите притежават, и именно затова се наричат „отрицателни”. На закуска обаче е добре да хапнете до една ябълка, тъй като по-големи количества биха предизвикали стържене на стомаха.

Представител на зеленчуците, който може да включите към закуската си, доказано ускоряващ обмяната на веществата, е броколито. То е пълно с калций и витамин С. Калцият ускорява метаболизма, а витамин С помага на тялото да абсорбира повече калций.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Скорпилота
Скорпилота
28.04.2014 08:01
Риба и броколи за закуска,просто чудесно :)
9
3
сиси
сиси
24.11.2013 22:45
Каква е тази статия?Какви са тези глупости?Защо заблуждавате хората?Това което предлагате спокойно може да се консумира вечер.
2
10
Антон
Антон
11.04.2014 09:19
А някой да е казал, че не може? Защо тръгвате винаги със злоба на пред? Осъзнайте се бе хора ... заради тази злоба сме на това положение ...
24
0