Медът и орехите действат като антидепресанти

Мед и Орехи

Лекари от белгийския институт по опазване на здравето смятат, че комбинацията от мед и орехи може да замести антидепресантите и да се погрижи за доброто настроение на хората.

Според специалистите някои храни съдържат голямо количество хормони, които могат да увеличат хормоналната проводимост в организма, и ако се консумират често, човек става по-податлив на депресивни състояния.

Експертите са убедени, че естествената алтернатива на антидепресантите са шоколадът, бананите и орехите.

Като доказателство учените посочват статистиките, според които белгийците са винаги усмихнати и рядко страдат от лошо настроение, а нацията им е класирана сред националностите, които най-често консумират шоколад.

Мед

Установено е, че жените, които се ограничават от сладките изкушения, са по-кисели в сравнение с жените, които редовно похапват сладки и тестени изделия.

Преди известно време британско изследване показа, че комбинацията от мед и орехи, не само че подобрява настроението, но и повишава потентността.

Мляко с Мед и Орехи

Според резултатите от изследването всекидневната консумация на 100 грама орехи, разбъркани с лъжица мед 2-3 часа преди сън, имат благоприятен ефект върху човешкия организъм.

Изследванията доказват, че има пряка връзка между храненето и психичните разстройства. Дори са направени специални диети, които се прилагат успешно при лекуване на депресия.

Известно е, че орехите са храна, която тонизира. Едно от най-ценните им свойства е, че намаляват нивото на холестерол в организма и са добра превенция срещу атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.

Полезни са за хора, които са ангажирани най-вече с мисловна дейност, тъй като подобряват мозъчното кръвообръщение.

Руският лекар П. М. Куреннов смята, че медът и ореховото брашно могат да овладяват болести на черния дроб и бъбреците.

Според много теории 30 грама пчелен мед, приеман половин час преди закуска, 40 грама, приемани половин час преди обяд, и 40 грама, приемани 2 часа след вечеря, гарантирано гонят депресията. Добре е да повтаряте тази процедура поне 2 месеца без прекъсване.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вели
Вели
10.11.2013 21:12
Затова всеки ден кисело мляко с мед и орехи :3
2
0