gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вредите от прекалено мазното ядене

Вредите от прекалено мазното ядене

Хранене

Прекалено мазната храна, приемана редовно, може да доведе до не една и две вреди за организма и здравето. А е всеизвестно е, че хранителните навици и типът храна са един от определящите фактори за здравето ни.

Мазнините възпрепятстват нормалното функциониране на аскорбиновата киселина. Голямото количество мазна храна в стомаха способства за влошаване на усвояването и намаля положителното действие на витамин С върху организма.

Липидите (мазнините) значително намаляват способността на антиоксидантите да възпрепятстват възникването на злокачествени образувания в стомаха. Това означава, че присъствието на мазнини способства появата на определени болести в стомаха.

Друга негативна последица от обилното похапване на мазна храна, засяга силният пол. Колкото по-мазна е храната на мъжа, толкова по-малко сперматозоиди има той.

Мазно Хранене

Проведено изследване е отчело, че при любителите на мазното ядене те били с 43% по-малко от тези, които ядат здравословно.

От друга страна, наскоро бе доказана и връзката между консумацията на мазна храна с нарастващото чувство на умора. Анализите показват, че повечето мазни храни водят до сънливост през деня. Определено пречат и на концентрацията. В противовес са въглехидратите, които улесняват концентрацията.

Предишни изследвания пък показват, че по-честото приемане на мазна храна увеличава няколко пъти риска от сърдечни проблеми и някои форми на рак.

Мазни Пържоли

Средно, т.нар. типично “западен начин на хранене” увеличава с около 30% риска от инфаркт. Рискът от инфаркт при хората, консумиращи мазни храни, е с до 35% по-висок, отколкото при тези, в чието меню месото и скарата представляват незначителна част.

Мазното е и един от факторите, който буквално руши черния дроб. В комбинация с останалите вредоносни влияния, които ни заобикалят, именно мазното ядене може да е последния подбудител при появата на определени заболявания на черния дроб. Повечето от тях са трудно лечими, хронични и могат да доведат дори до фатален край.

Спрямо всичко казано дотук, е най-добре следващият път, преди да изберете най-мазното от менюто, да се замислите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати