Пропускането на закуската води до затлъстяване

Закуска

Професор Елън Камир е открила, че закуската е храненето, което най-лесно се забравя от хората. Ако не закусваме обаче ще се почувстваме уморени и изтощени още преди обяд.

В началото на деня повечето хора бързат да излязат, без да се замислят за хранителните нужди на тялото.

Редица проучвания показват, че закуската ни поддържа бодри и концентрирани, помага ни да редуцираме килограмите си, като ни предпазва от преяждане през деня. По този начин предпазва от наднормено тегло, диабет и сърдечни заболявания.

Австралийско проучване, проведено миналата година, доказа че над 40% от австралийките на възраст от 18 до 24 години, не са закусвали най-малко веднъж седмично.

Закусване

Според изследването това означава, че всяка втора жена в Австралия поне веднъж в седмицата пропуска основното ядене.

А 7% от анкетираните са заявили, че не си спомнят кога за последен път са закусвали. Проучването показало, че всяка пета жена от възрастовата група 18-24 години е с наднормено тегло.

Според професор Клеър Колинс от Австралийската асоциация на диетолозите е напълно погрешно да се смята, че пропускането на закуската ще помогне за отслабването.

Специалистите разкриват, че когато се лишаваме от закуска, ние се лишаваме от важни хранителни вещества и нарушаваме метаболизма си.

Други предишни проучвани потвърдиха, че хората, които пропускат закуската, трупат повече килограми. Освен това, такъв режим на хранене влияе негативно върху реакциите и паметта.

Закуска Мюсли

Голяма част от експертите съветват да консумираме повече въглехидрати и белтъчини за закуска, които ще ни дадат необходимите енергия и издръжливост за деня.

Сред най-препоръчваните закуски са:

- пълнозърнеста питка със сирене;

- пълнозърнеста филийка и някакъв плод;

- твърдо сварено яйце с пълнозърнест хляб;

- бъркани яйца, филийка и плод;

- овесена каша със стафиди;

Специалистите са категорични, че за закуска не трябва да се консумират големи количества захар, защото това може да увеличи апетита ни на обяд.

Проучване е показало, че децата, които ядат прекалено много сладки неща за закуска, страдат от наднормено тегло.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати