Кои храни гонят грипа

Кои храни гонят грипа

Цитруси

Здравните експерти съветват да се противопоставим на идващите грипни и простудни заболявания, като подсилим имунната си система чрез консумацията на определени храни.

Доказано е, че ако организмът страда от вътрешен дисбаланс, това ще намали съпротивителните му сили и вирусите ще се размножават по-лесно.

За да помогнем на имунната си система, трябва да се храним подходящо и пълноценно.

1. Риба – в рибата се съдържат изключително полезните омега-3 мастни киселини. Тези киселини са известни със свойството си да потискат възпалителните процеси в организма. Изобилието на омега-3 мастни киселини в рибата убива вирусите и намалява симптомите на тревожност.

Грип

2. Чесън – чесънът е характерна подправка за българката кухня и въпреки неприятната му миризма, той е сигурен защитник от инфекции. Тази подправка е богата на алицин, който има силно силно антибактериално и антиоксидантно действие, което помага срещу простудните заболявания.

3. Цитрусови плодове - цитрусите са един от най-верните съюзници в борбата с простудните заболявания заради изобилието си на витамин С. Ако редовно хапвате цитрусови плодове, значително ще намалите риска от влошаване на здравословното ви състояние. Прясно изстисканите сокове от тези плодове също могат да ви помогнат в борбата с простудните заболявания.

4. Зелени зеленчуци – спанакът, зелето и чушките са много полезни, защото са ефективен източник на витамин D, който предотвратява развитието на вирусни инфекции.

Чесън

През лятото е по-лесно да си набавим този витамин заради слънчевите лъчи, на които сме подложени всекидневно.

5. Боровинки – в боровинките се съдържат едни от най-активните антиоксиданти – антоцианини, които имат свойството да предпазват от грип и настинка.

6. Черен шоколад – този шоколад е много полезен заради съдържанието на полифеноли и цинк в какаото, от което е направен шоколадът. За да се намали нежеланият ефект на другите съставки като захар и наситени мазнини, трябва да се избира шоколад с минимум 70% съдържание на какао и да се хапват не повече от 4 блокчета на ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати