gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да съхраняваме черен и червен пипер

Как да съхраняваме черен и червен пипер

черен пипер

Щипка черен или червен пипер се поставят на голяма част от гозбите, които приготвяме. Черен пипер можете да намерите смлян или на зърна, червеният пък може да бъде сладък или лют.

И двете подправки съхраняваме обикновено в хартиени пликове или в стъклени кутии. Доста често обаче в тези съдове започват да се развиват малки буболечки и мушички.

Тези неприятни насекоми не само правят подправката негодна за употреба, но и плъзват по голяма част от поправките в шкафа.

Тези насекоми обикновено „нападат“ сладкия червен пипер. Можете да се спасите от тях като използвате скилидка чесън. В буркана с подправката добавете необелена скилидка чесън и проблемът е решен. Можете да опитате да направите същото и с буркана с боб, ориз, както и с лещата.

Миризмата на чесъна няма да позволи никакво разпространение на мушички или каквито и да било буболечки в подправката.

Вероятно мислите, че чесънът ще даде от аромата си на продуктите, но бъдете спокойни – той ще помогне единствено със задачата да държи насекомите далеч от бурканите с подправки.

Червен пипер

Друг начин за предпазване на червения пипер от мушички е да го смесите с малко количество сол в съда, в който го държите – това също ще спре всякакви гадинки да се навъртат около подправката.

След като вече изяснихме как се съхранява червеният пипер, да видим и как точно да съхраним черния пипер. При тази подправка можем да изберем на зърна или смлян. Смята се, че е по-добре да си купуваме пипер на зърна, който да смиламе с машинка непосредствено преди да го използваме в някоя гозба.

По този начин ароматът на подправката ще бъде доста по-силен, а и освен това – в пакетчетата със смляния черен пипер понякога добавят различни примеси.

Когато черният пипер е на зърна, може да запази аромата си много по-дълго време, отколкото готовият смлян в пакетчета.

Можете да го използвате в най-различни гозби, като е наложително прясно смляният пипер да добавяте почти накрая на манджата, за да не загуби хранителните си качества и аромата си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати