Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за сосове за пиле

Идеи за сосове за пиле

Филе Бял Сос

Пилешкото месо е чудесен избор за онези, които се хранят пълноценно, както и за онези, които са решили да спазват някаква диета. Сосовете, които подхождат на пилешкото месо, са много - те са подходяща компания на печеното, вареното, както и пърженото пиле. Предлагаме ви три рецепти за сосове.

Сос за пиле с цедено мляко

Необходими продукти: ¾ ч.ч. бяло вино, 3 – 4 скилидки чесън, ¾ ч.ч. месен бульон, магданоз, сол, 5 с.л. цедено кисело мляко, черен пипер, масло.

Начин на приготвяне: загрявате маслото и добавяте предварително счукания чесън, след което сипвате виното и бульона, както и нарязания на ситно магданоз.

Месо с Песто

Варите соса около 15 минути на умерен огън. В купичка отделно разбивате киселото мляко и го добавяте към соса, прибавяте още сол на вкус, черен пипер. Сосът се поднася горещ.

Следващият сос е подходящ за печено пилешко месо на скара. За него ви е необходима майонеза – около 200 г. Към майонезата прибавете 4 с.л. кисело мляко, магданоз нарязан на ситно и 1 ч.л. горчица.

Сложете 2 шепи спанак, предварително почистен и измит, в гореща вода – след като го попарите и изцедите добре, нарежете го и го добавете към останалите съставки. Разбърквате соса добре и накрая добавяте лимонов сок на вкус.

Пилешка Пържола Сос

Тъй като сосовете с майонеза са доста тежки за стомаха, както и тези със сметана, добавянето на няколко лъжици кисело мляко ще ги направи значително по-леки за консумация. Последната ни рецепта е за сос с гъби и крема сирене. Можете да замените крема сиренето с пушено сирене или някакво друго, каквото обичате.

Сос за пилешко месо с гъби

Необходими продукти: 300 г гъби, 2 глави лук, 200 г заквасена сметана, черен пипер, сол, олио, копър, ½ пак. крема сирене

Начин на приготвяне: задушавате ситно нарязания лук и гъбите в подходящ съд. Към тях добавяте и крема сиренето и изчаквате да се поразмекне.

След това отдръпвате от котлона и слагате сметаната и всички подправки. Върнете на котлона само за няколко минути и разбъркайте. Сосът е готов за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest