Идеи за коледни предястия и ордьоври

Пламена МладеноваПламена МладеноваДжедай / Автор
1 от 4 Снимки

Празнично предястие с кашкавал



Необходими продукти: 300 г кашкавал, 125 г масло, 150 г сирене, 250 г майонеза, 200 г шунка, 5-6 кисели краставички, 10 почистени от костилката маслини

Начин на приготвяне: Кашкавалът се поставя в марля и се пуска във вряща вода за 10-тина минути. Вади се и докато е още топъл, се разточва на кора с дебелина 1-2 см. В нея се поставя смес от маслото, сиренето, майонезата, нарязаните на дребно краставички, шунка и маслини. Рулото се завива и се оставя в хладилника за 3-4 часа. Преди да сервирате се нарязва на парчета с дебелина 2-3 см. За по ефектно, може да ги набучите на клечки за зъби.

Коледната трапеза трябва да е богата. Празничното меню трябва да е пълно и нищо да не липсва.

Един от основните моменти в него са предястията и ордьоврите, тъй като те са основното мезе на празнуващите и най-вече тези, които консумират алкохол.

Поради това на тях трябва да се обърне подобаващо внимание. Вижте няколко идеи за подходящи предястие в галерията горе.

Голяма част от домакинствата залагат на студените предястия. Добре е на Коледа те да са преобладаващо месни, тъй като с това хранене се отбелязва и края на постите. Вариациите са изключително много и е най-добре да се заложи на собствената фантазия и иновативност.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати