Ученици се напиват в час с желирани бонбони с водка

Желирани бонбони

Една нова мода със страшна скорост се разпространява сред българските ученици. Става дума за т.нар. бонбонени "чудовища".

Чудовищата представляват обикновени желирани бонбони, които са накиснати за едно денонощие в алкохол. Обикновено се използва водка заради липсата на аромат.

Така напоените с водка желирани мечета съвсем безпрепятствено минават през вратите на учебните заведения. Те са се превърнали в любимо лакомство на учениците от горните класове, но нерядко може да откриете такива бонбонки и в чантите на ученици от 6-и и 7-и клас.

Приготвянето на бонбонени „чудовища“ е изключително лесно, както може да се види от няколко клипа, качени в популярни сайтове за видеосподеляне. Нужни са ви само няколко пакетчета в желирани бонбони и бутилка водка.

Бонбони

Желираните бонбони се изсипват в дълбока купа, заливат се с водка, така че да ги покрие и се оставят поне за 12 часа на хладно.

Първите, които са се възползвали от опита на американските тийнейджъри, са пазарджишките ученици. Особено популярни сред тях са т.нар. Пияни мечета“, с които дори черпят момичетата от класа.

Обработените по този начин желирани лакомства не будели подозрение у никого. Учениците спокойно се хапвали цели шепи от алкохолизираните бонбони, под нищо неподозиращите погледи на педагозите.

Ученици

Пиенето, дискретно прибрано обратно в оригиналната опаковка, без проблеми се внася в клубове, дискотеки и други заведения, в които по презумпция е забранено сервирането на алкохол на непълнолетни. Така хем цяла вечер пият само безалкохолно или вода, хем за изненада на всички, тийнейджърите успяват да се напият.

Рецептата за желирани мечета с алкохол се разпространява из социалните мрежи с епидемични темпове. Някои от авторите дори дават препоръки кои са най-добрите марки желирани мечета или водка за приготвяне на новия коктейл.

Статистиката за употреба на алкохол сред подрастващите в България е повече от стряскаща. Проучванията показват, че около 70 процента от българските ученици поне веднъж седмично употребяват алкохол.

Данните сочат, че зачестяват случаите, при които 18 годишни тийнейджъри вече са се превърнали в закоравели алкохолици.

България, Чехия и Словакия са сред първенците в Европа по употреба на твърд алкохол и тютюнопушене сред децата до 18 години.

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати