Черният шоколад ни спасява от емоционални сривове

Черният шоколад ни спасява от емоционални сривове

Според резултатите от ново проучване консумацията на черен шоколад може бързо и ефективно да ни помогне при тежки емоционални сривове.

При изследването британски специалисти са установили, че черният шоколад, съчетан с правилно хранене, може да намали хроничната умора - синдром, който често засяга младите хора с напрегнато ежедневие.

Състоянието се характеризира с чувство на умора, сънливост и отпуснати мускули. Човек страда от раздразнителност, но това може да се промени, ако взима по 6 плочки черен шоколад 3 пъти на ден.

Диетолозите също подкрепят това становище, като твърдят че черният шоколад намалява емоционалното напрежение без да води до увеличаване на теглото за разлика от някой мазни храни, които се отразяват неблагоприятно върху здравето и фигурата.

Шоколад

Черният шоколад е по-полезен от белия и млечния заради високото си съдържание на какао.

Този шоколад съдържа серотонин, който е естествен антидепресант. Освен това стимулира производството на ендорфини, които създават чувство на щастие и удоволствие.

Проучване, проведено преди няколко години, показа, че топенето на парче шоколад в устата, създава чувство на удоволствие, равносилно на удоволствието от страстна целувка.

Черен шоколад

Американският специалист д-р Мителман е установил, че консумирането на малки количества черен шоколад намалява риска от възникване на сърдечна недостатъчност при жените.

Според специалиста 20-30 грама натурален шоколад до 3 пъти в месеца намаляват с една трета риска от сърдечна недостатъчност.

Специалистите предупреждават, че при по-честа консумация (1-2 пъти седмично) благоприятното въздействие върху сърдечно-съдовата система изчезва, а при хапване на шоколад от 3 до 6 пъти седмично рискът от сърдечна недостатъчност дори се увеличава.

Шоколадът с високо какаово съдържание е богат на полифеноли, които имат отлични антиоксидантни свойства и успешно се бори със свободните радикали в човешкия организъм.

Доказано е, че 6 грама черен шоколад дневно снижават с 60% систолното и диастолното артериално налягане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати