gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Чип за отслабване помага на затлъстелите

Чип за отслабване помага на затлъстелите

Отслабване
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Съвсем скоро ще можем да приключим с диетите, които спазваме, с надеждата, че ще влезем в идеалната форма и ще свалим излишните килограми от тялото си. Вече има нов начин затлъстелите хора да започнат да отслабват и да влязат в добра форма.

Това е чип, който ще бъде имплантиран в ръката на човека с наднормени килограми и който ще проверява мазнините в кръвта. Освен това новият чип ще помага на хората с проблеми в килограмите и по друг начин – когато притежателят на чипа преяде, ще се освобождава хормон, който ще създава усещането за засищане на глада.

Това изобретение е на швейцарски учени, които се надяват, че до десетина години ще има нова версия на чипа с размерите на монета, която ще се поставя под кожата на ръката. Чипът съдържа два отделни гена, чиято основна задача е да регулират апетита в нормални граници. Първият от тях следи какво е нивото на мазнини в кръвта на човек, а когато нивото е твърде високо, „казва“ на втория ген, който потиска апетита.

Апетит

Професор Мартин Фюсенегер всъщност е изобретателят на този чип. Той е на мнение, че подобни чипове могат да бъдат направени, за да се преборват с други болести. В случай, че чиповете се окажат достатъчно ефективни, съвсем скоро те могат да заменят всякакви таблетки за отслабване, които се пият по няколко пъти дневно.

Надеждите на учените са това ново устройство да няма твърде много странични ефекти. По време на изследването на чипа са правени различни тестове на група мишки. Оказва се, че една от началните версии на това устройство е успяла да накара затлъстелите мишки да се хранят с по-малко мазна храна и да отслабнат. Чипът спира своето действие веднага, след като килограмите влязат в норма.

Говорителят на изследователския екип напомня, че затлъстяването е един от сериозните проблеми в световен мащаб. Смята се, че само във Великобритания над 39 на сто от жените и около 34 % от мъжете страдат от наднормено тегло. Затлъстяването може да причини много болестни състояния – сърдечно-съдови проблеми, диабет, безплодие и т.н.

Затлъстяване

Високите нива на мазнини в кръвта могат да причинят инфаркт или инсулт. Според данни на СЗО (Световната здравна организация) половината от населението в индустриалните държави страда от завишени килограми.

През следващите три години ще бъдат направени тестове на чиповете и върху хора. В случай че направените изследвания не докажат някакви странични ефекти, чиповете ще бъдат допуснати до пазара и хората ще могат да си ги закупят.

Все пак според британските експерти ще бъде трудно създаването на чип, който да помогне за драстичното сваляне на килограми и който да действа в нас дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати