Брюкселското зеле помага за по-лесно зачеване

Брюкселско зеле
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Един от най-важните елементи за подобряване и засилване плодовитостта на жената и мъжа е фолиевата киселина. Тя значително намалява риска от абортиране и вродени дефекти, поради което се препоръчва на всички бъдещи майки.

Брюкселското зеле е богато на витамини, които увеличават количеството на сперматозоидите в еякулата. Те доставят в матката необходимите питателни вещества, което повишава шанса за оцеляването на бъдещото дете. Освен това в състава му се открива голямо количество фолиева киселина.

В състава си зеленчукът е събрал букет от ползотворни за всяка бъдеща родилка елементи. Като например фитосъединение – диндолилметан – съединение, което помага на жената да поема естрогена в правилната концентрация.

Това фитосъединение се присъединява към естрогена, който постъпва в тялото от външни източници. Това са главно пестиците и хормоните, съдържащи се в месото и млечните продукти. Всичко това помага на организма да изхвърли излишъците от естроген. А това повишава фертилността.

Доказано брюкселското зеле стои начело на храните за правене на бебе. Освен фолиевата киселина, която е от съществено значение за увеличаване на плодовитостта както при мъжете, така и при жените, богатото на витамини брюкселско зеле увеличава и нивата на спермата.

Бременност

И тъй като помага за снабдяване на матката с правилните хранителни съставки, то увеличавайки шансовете за оцеляване на спермата. Освен всичко това, преди време бе доказано, че зеленчукът намалява и нивата на холестерола и има противовъзпалителни свойства.

Освен брюкселското зеле, има и други храни, които имат влияние върху плодовитостта. Това са на първо място храните, богати на витамини - най-вече А, D, Е, К2, В6, В12, фолиева киселина, цинк и фибри. Храни с животински протеин също са важни, но тяхното количество трябва да се намали.

Препоръчително е биомесо, пилешко месо, агнешко месо, риба и яйца. От храните с вегетариански протеин наблегнете на тъмните листни зеленчуци, цветни зеленчуци, боб, леща, а също така и ядки.

Пълнозърнесите храни, лените продукти и тези, богати на омега-3 също трябва да присъстват в менюто.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати