Шоколадовият шейк бил полезен

Шейкове

Шоколади, бонбони, снаксове, чипсове, сладки – почти всяко нещо, което обичаме да похапваме, се оказва вредно, развалящо зъбите, опасно за здравето и пр. Това се отнася най-вече за зимния период, когато сме се отдали на по-мазните храни, сгряващи напитки и т.н.

Оказва се, че има светлина в тунела, макар и малка. Шоколадовият шейк, който до този момент беше направо заклеймяван заради това, че е много сладък и калоричен, ще се окаже не просто по-малко вреден, а направо полезен.

Преди всеки да е хукнал да си направи шоколадова напитка, редно е да поясним, че за онези, които са вечно на диети и се теглят ежедневно, шейкът продължава да не бъде добра идея. Но всички, които спортуват, могат спокойно да пият от напитката веднъж дневно, убедени са специалистите.

Учените обясняват, че приемът на шоко-шейк изобщо не е толкова вреден за фигурата, колкото се смяташе до момента. В един шейк се съдържат около 120 калории. Всъщност тези калории се равняват на 5 % от необходимия дневен прием, напомнят ни вещите в занаята. Освен калориите, които съдържа, шоколадовият шейк може да ни донесе и полезни за организма вещества, за които до този момент никой не споменаваше.

Вкусният шейк доставя на организма калций, витамин В 12, фосфор, холин. Специалистите препоръчват въпреки добрата новина да не прекаляваме и да се ограничаваме до една напитка на ден. Най-доброто време, за да я изпиете, е сутрин. Така организмът ви ще разполага с цял ден да изразходи енергията, която сте му доставили с шейка.

Основният недостатък на шоколадовите шейкове (защото не може да има само плюсове) е количеството захар, което се съдържа в една такава напитка. Става дума за 63 грама, а това никак не е малко.

От друга страна, можете да си направите шоколадов шейк у дома – по този начин ще можете да замените захарта с друг подсладител, който е по-малко вреден за организма. Според друго изследване похапването на черен шоколад сутрин помага за топенето на калории, твърдят специалистите.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати