Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Шоколадовият шейк бил полезен

Шоколадовият шейк бил полезен

Шоколадов шейк

Шоколади, бонбони, снаксове, чипсове, сладки – почти всяко нещо, което обичаме да похапваме, се оказва вредно, развалящо зъбите, опасно за здравето и пр. Това се отнася най-вече за зимния период, когато сме се отдали на по-мазните храни, сгряващи напитки и т.н.

Оказва се, че има светлина в тунела, макар и малка. Шоколадовият шейк, който до този момент беше направо заклеймяван заради това, че е много сладък и калоричен, ще се окаже не просто по-малко вреден, а направо полезен.

Преди всеки да е хукнал да си направи шоколадова напитка, редно е да поясним, че за онези, които са вечно на диети и се теглят ежедневно, шейкът продължава да не бъде добра идея. Но всички, които спортуват, могат спокойно да пият от напитката веднъж дневно, убедени са специалистите.

Учените обясняват, че приемът на шоко-шейк изобщо не е толкова вреден за фигурата, колкото се смяташе до момента. В един шейк се съдържат около 120 калории. Всъщност тези калории се равняват на 5 % от необходимия дневен прием, напомнят ни вещите в занаята. Освен калориите, които съдържа, шоколадовият шейк може да ни донесе и полезни за организма вещества, за които до този момент никой не споменаваше.

Вкусният шейк доставя на организма калций, витамин В 12, фосфор, холин. Специалистите препоръчват въпреки добрата новина да не прекаляваме и да се ограничаваме до една напитка на ден. Най-доброто време, за да я изпиете, е сутрин. Така организмът ви ще разполага с цял ден да изразходи енергията, която сте му доставили с шейка.

Основният недостатък на шоколадовите шейкове (защото не може да има само плюсове) е количеството захар, което се съдържа в една такава напитка. Става дума за 63 грама, а това никак не е малко.

От друга страна, можете да си направите шоколадов шейк у дома – по този начин ще можете да замените захарта с друг подсладител, който е по-малко вреден за организма. Според друго изследване похапването на черен шоколад сутрин помага за топенето на калории, твърдят специалистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати