Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за вкусна закуска за 30 минути

Идеи за вкусна закуска за 30 минути

палачинки

Подбрали сме ви няколко рецепти, които можете да приготвите бързо и които стават наистина вкусни. Първата от тях е за сиренки, към които можете да добавите различни подправки, ако семейството ви ги предпочита. Ето и какво ви е необходимо:

Сиренки с масло

Необходими продукти: кофичка кисело мляко, 2 ч.л. сода за хляб, сирене около 300 г, 3 ч.ч. брашно, сол, чубрица, масло

Сиренки

Начин на приготвяне: Смесете киселото мляко и содата и разбъркайте добре с натрошеното сирене. Постепенно се добавя и брашното, след което се подправя по желание с малко чубрица и сол. Сложете мазнина в подходяща тава и с помощта на лъжица изсипвайте едно по едно топчетата в тавата, а върху всяко топче може да сложите мъничко парче масло. Печете в предварително загрята фурна.

Следващото ни предложение за да си направите мъфини – хубавото тук е, че можете да си приготвите кексчетата в зависимост от това какво имате у дома. Ако предпочитате солени, добавете само сирене, може да сложите и някакъв колбас.

Солени мъфини

За целта разбийте едно яйце, чаша айран 250 мл, 2 с.л. масло, постепенно се добавя и брашно – 300 г заедно с 1 ч.л бакпулвер. Нарежете на ситно твърдо сирене, както и маслини и ги добавете към сместа, след което изсипете във форми за мъфини и печете до зачервяване.

Закуска с ябълки

Палачинки

Необходими продукти: 3-4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, брашно, 4 ябълки, канела

Начин на приготвяне: Разбивате първо яйцата и постепенно добавяте и брашно, за да се получи твърдо тесто. След това разреждате с киселото мляко. Към сместа се добавят настърганите ябълки и канела на вкус. След това се загрява мазнина и се пържат – с лъжица се загребва от сместа и се пуска в мазнината, пържат се до златисто.

Следващата рецепта е за палачинки – сложете 200 г брашно и оформете дупка в средата, в която трябва да сложите 1 ч.л. бакпулвер и щипка сол. След това добавете мляко – около 50 мл, както и едно разбито яйце. След като течността е погълната от брашното, добавете останалата част от прясното мляко – 170 мл. Накрая добавете и малко настърган пармезан. Пържите в сгорещено олио и поднасяте с топено сирене или сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
42
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 14:33
Ауу сега следобедната определено ще са тези сиренки
0
0
Стейси
Стейси
20.02.2016 19:38
Сиренките с масло определено не са за изпускане
1
0
Надя
Надя
20.02.2016 19:36
Доста добри рецепти. Скоро ще ги пробваме.
1
0