Качваме по 2 кг около празниците

Напълняване

Зимата и наближаващите коледни празници предразполагат човек да преяжда и да трупа килограми, а данните от последно изследване сочат, че тези килограми се свалят чак след 4 месеца.

Според същото проучване всеки човек ще напълнее със средно по 2 килограма около коледните и новогодишните празници, защото ще приема 2 пъти повече калории от необходимото.

Резултатите от допитването на компанията Forza Supplements показват още, че 34% от хората ще успеят да свалят излишните килограми около Великден.

Данните от анкетите сочат, че 94% от хората няма да спазват хранителния си режим около празниците, а ще си похапват обилно с приятелите и семейството.

Хранене

За 18% от анкетираните свръхконсумацията ще продължи само до Коледа, а 44% не възнамеряват да се хранят здравословно до Нова година.

Само 3% от хората са заявили, че няма да преяждат на празниците.

Вина за трупането на килограми има и повишената консумация на алкохол, който повишава калорийния прием.

Експертите препоръчват, за да не преяждате, празничното ви меню да включва леки зеленчукови салати без сос, плодове и кисело мляко.

Преди да седнете на трапезата е хубаво предварително да сте изпили поне 1.5 литра вода, за да поемете по-малко храна.

Парти

Препоръчва се и да изпиете 1 чаша прясно мляко със сурово яйце или да изядете 1 варен картоф, ако сте решили да пиете повече на празниците. Тези продукти ще намалят всмукването на алкохола и освен това ще поемете с 20% по-малко храна.

Не пийте повече от 2 чаши шампанско, защото по-голямо количество ще доведе до главоболие и киселини.

Алкохолът обезводнява организма, за това специалистите съветват с чашата алкохол да изпивате и по 1 чаша концентрат.

Хранете се бавно и добре сдъвквайте храната, за да ѝ позволите да се смели по-добре и да не предизвиква чувство на тежест и дискомфорт.

Бавното хранене дава достатъчно време на сигналите от стомаха с информацията за постъпила храна да стигнат до мозъка, а това ще попречи да се натъпчете с излишно преди да усетите чувството за засищане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати