Чаша вино на ден засилва ефекта от ваксините

Чаша вино

Новината, че чаша вино на ден засилва ефекта от ваксините и държи доктора далеч, навярно смекчава чувството на вина в мнозина от нас, които си позволяват по чаша от това питие всяка зимна вечер.

Алкохолът подпомага имунната система и засилва ефекта от ваксините. Пийвайки по чашка, това гарантирано ще подобри кръвообращението и сърдечно-съдовата ви система.

Тези данни бяха потвърдени от наскоро проведено проучване. Според резултатите от него алкохолът засилва имунитета и помага на тялото да се пребори по-бързо с инфекциите.

Празник

Специалистите твърдят, че установяването на този факт ще помогне на хората да разберат по-добре работата на човешката имунна система. От друга страна проучването просто потвърждава отдавна известното твърдение, че алкохолът в умерени количества се асоциира с по-ниски нива на смъртност.

За да бъде доказана теорията, авторите на проучването дали на 12 маймуни макак резус да пият алкохол по собствено желание. При животните, които консумирали по-голямо количество от останалите, рутинната ваксина имала видимо по-добър ефект.

С това обаче не се ограничават ползите от умерения прием на вино. То подпомага храносмилането. Полифенолите, които се съдържат в него, помагат за намаляване на вредното въздействие на определени химикали в храните, преди да се разпределят из останалата част от вашата система.

Вино

Виното подпомага не само за потискане на апетита, но и може да спре растежа на мастните клетки чрез вещество, наречено пицеатанол. Това веществото предизвиква спиране на образуването на мастни тъкани. От друга страна виното укрепва и костите.

В състава на виното влиза съставката ресвератрол. Тя потенциално предпазва от рак, но може да се бори и със стареенето. Високите нива на богатите на антиоксиданти полифеноли пък възпрепятстват размножаването на вирусите, веднъж попаднали в тялото, като създават определен имунитет.

Въпреки положителната оценка на алкохола, учените предупреждават да не се прекалява с него. Най-внимателни трябва да са бившите пристрастени към алкохола и тези, с алкохолици в семейството. Съветът е те да не си подобряват имунната система с пиене. За всички останали чаша вино към вечерята винаги е добре дошла.

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати